Column | Vakantie

25 juli 2023
Column burgemeester

Eindelijk is het dan zover: het hele land heeft vakantie. Scholen zijn dicht, op het werk is de stroom e-mails bijna tot stilstand gekomen en er wordt aanzienlijk minder vergaderd. Voor de gemeente geldt dat de gemeenteraad en het college van B&W een periode niet vergaderen. En dat is het ideale moment om vakantie te nemen.

Ook in mijn agenda zijn er bijna geen vergaderafspraken. Voor mij is dat hét moment om weer een aantal bezoeken af te leggen in onze gemeente. Ik vind het heerlijk om ongedwongen en zonder haast met inwoners te spreken. Wie weet, kom ik u tegen tijdens een van die bezoeken. Aarzel dan vooral niet om mij aan te spreken. 

Als wij vakantie hebben, dan gaat een andere beroepsgroep aan het werk. Het inbrekersgilde maakt graag gebruik van onze afwezigheid. Een huis waarbij duidelijk is dat de bewoners er een tijdje niet zijn, trekt bij inbrekers al snel de aandacht. Helemaal als het ze extra makkelijk wordt gemaakt: door een raampje dat nog openstaat, een ladder of trapje dat gebruikt kan worden om door een raam op de eerste verdieping te klimmen. Dus: loop voor u op vakantie gaat, even een rondje door en om het huis. Zijn alle ramen dicht, ligt er niets bij huis waarmee iemand makkelijk naar binnen zou kunnen komen?   

Dan rest mij niets meer dan u allemaal een hele fijne vakantie te wensen, of u nu op reis gaat, of een staycation in onze prachtige polder viert. Ook ik neem een paar weken ‘column-vakantie’, u vindt mijn column hier weer over een aantal weken.