Column | Toppers

30 mei 2023
Column burgemeester

Wat een prachtig pinksterweekend hebben we achter de rug. Het was sowieso fijn om drie dagen achter elkaar vrij te zijn. En wat hebben we het getroffen met het weer. Het mag wat minder waaien, maar de zon maakte alles goed.

Maar ook in sportief opzicht was dit een topweekend. Als fan van Max Verstappen kon voor mij het weekend niet meer stuk. Maar er zijn meer mooie prestaties geleverd. Door Tallon Griekspoor bijvoorbeeld. In een moordende match die maar liefst drie en een half uur duurde, knokte hij zich door de eerste ronde van Roland Garros. Gefeliciteerd Tallon! 

En dan is er nog VeeKay, die wij hier in Haarlemmermeer kennen als Rinus Van Kalmthout. Hij haalde zondag tijdens een bloedstollende race een mooie tiende plaats bij de Amerikaanse Indy 500 op de Indianapolis Motor Speedway in Speedway, Indiana. En dat ondanks een aanrijding. Ook voor VeeKay een dikke duim!  

Tallon Griekspoor en VeeKay halen misschien de internationale media, maar we hebben nog veel meer bijzonder talent in onze gemeente. Vorig jaar won de 16-jarige Lance Baker (zesde klas gymnasium, Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp) al met maximale scores de finale van de Nederlandse Wiskunde Olympiade. En deze maand won hij de Wiskunde Olympiade voor de Benelux in Luxemburg. Lance moest daarvoor opgaven oplossen op de vier gebieden van wiskunde: algebra, combinatoriek, meetkunde en getaltheorie. Het zal u niet verbazen dat Lance na de zomer naar de Universiteit van Leiden gaat. Petje af voor Lance en succes in Leiden!  

Ik hoop dat u net als ik genoten hebt van het weekend en ik wens u allemaal een hele fijne week!