Column | Toekomstbestendige groei

28 juni 2022
Column burgemeester

Woningbouw. Stikstof. Arbeidsmarkt. Klimaat. Asielopvang. Als je het nieuws volgt, zijn het geen vrolijke tijden. En toch wil ik deze column een positieve insteek geven.

Een mooie ontwikkeling is de installatie van het nieuwe college. VVD, HAP, D66 en CDA schreven een akkoord en staan te trappelen om aan de slag te gaan. De verkiezingstijd vind ik ‘een feest van de democratie’, zoals ik het vaker noemde, maar als het stof is neergedaald en de diverse partijen een coalitie hebben gesmeed, weet je: hier doen we het voor. Ik ben al vrij lang burgemeester en dit zijn momenten waar je bij wilt zijn.

Ook al zijn de meeste wethouders in Haarlemmermeer bekende gezichten, er hangt toch een sfeer van nieuw elan, van nieuwe energie. Het college kent twee nieuwe gezichten. Charif El Idrissi van HAP en Charlotte van der Meij van D66. Ze hebben ambitie, praten met ambtenaren hoe ze dingen anders of beter kunnen doen en ze gaan de 31 kernen langs om te zien wat er speelt. De sfeer is goed. Met wethouders die er zin in hebben, voel ik me als een vis in het water.

De komende vier jaar willen we Haarlemmermeer een stukje mooier maken. En er is een hoop te doen. Woningbouw. Stikstof. Arbeidsmarkt. Klimaat. Asielopvang. Niemand kan zeggen dat hij zich verveelt. Het mooie aan de democratie is dat u niet aan de zijlijn hoeft te staan. Want samen met onze inwoners en ondernemers willen we voor een ‘toekomstbestendige groei’ gaan. Spreek ons aan, uit kritiek, maar bouw vooral mee aan een prachtig Haarlemmermeer.