Column | Skills Day

13 september 2022
Column burgemeester

Twee weken geleden schreef ik op deze plek over onze campagne YouChoose. Met deze campagne willen we jongeren (en ook hun ouders en docenten) bewustmaken van het feit dat ze een keuze hebben. De keuze tussen het indruk maken met een steekwapen of met een echte skill. Show Skills, not Knives, jij kiest!

Aanstaande vrijdag organiseren we voor de tweede keer een Skills Day. Vanaf 15.00 uur kunnen jongeren meedoen aan allerlei workshops. Je kunt dansles krijgen van Fay, Joey en Sebas, bekend van TikTok (vibehoofddorp023), maar je kunt ook gaan kickboksen. Wil je weten hoe je jezelf of anderen kunt opmaken? Dan moet je zeker komen. Er is een workshop graffiti, je kunt leren rappen, longboarden of leren hoe je ondernemer kunt worden.  

Er zijn ook contests: Jachtseizoen en een skatecontest op het Headville skatepark. DJ Arron en Young DPac & Friends treden ’s avonds op in Studio 5 in Hoofddorp. Heb je honger? Ook daar is aan gedacht, want er is op alle locaties om 18.00 uur gratis pizza.  

Een steekwapen bij je dragen is niet zo onschuldig als het lijkt. Als je een wapen op zak hebt, is de stap om het te gaan gebruiken klein. Bijna dagelijks staat er wel een bericht in de krant over een steekpartij waarbij jongeren betrokken zijn. De gevolgen zijn enorm, voor zowel het slachtoffer als de dader.  

Ik hoop dat we samen deze geweldsspiraal kunnen doorbreken. Het leren van echte skills en deze gebruiken is een mooie eerste stap. Kom dus vrijdag 16 september naar de Skills Day in Badhoevedorp, Nieuw-Vennep of Hoofddorp. 

Het hele programma vind je op de website van YouChooseexterne-link-icoon.