Column | Optima forma

14 juni 2022
Column burgemeester

Het afgelopen weekend heb ik Haarlemmermeer weer in optima forma gezien. Het was prachtig weer, waardoor velen eropuit trokken. En ik kan niet genoeg benadrukken hoe goed onze prachtige gemeente zich daarvoor leent. Nadat enkele weken geleden de Haarlemmermeer Run eindelijk weer plaats kon vinden, konden sportievelingen uit het hele land zich dit weekend uitleven in de modder. Ik zag duizenden Mud Masters de Big Spotters Hill op rennen en klauteren, en ik zag vooral hoeveel plezier ze hadden. Hoewel het voor velen ongetwijfeld ook afzien was.

Ook heb ik veel vlaggen met schooltassen zien hangen. Veel geslaagde jongeren dus: allemaal van harte gefeliciteerd! En ook jullie ouders natuurlijk. Ik weet zelf nog hoe blij ik was toen de eerste diploma’s van mijn kinderen binnen waren. Ik wens jullie voor nu allemaal een hele fijne, lange en zonnige zomer toe, waarin jullie lekker kunnen ontspannen en energie op kunnen doen voor het nieuwe studiejaar of werkende leven dat jullie staat te wachten.  

En over lange, zonnige zomers gesproken: veel mensen hebben besloten om de vakantie in Nederland door te brengen. ‘Vakantieparken en campings volgeboekt’, kopten de kranten. Als u dan toch besluit om hier in Nederland te blijven, maak dan van de gelegenheid gebruik om Haarlemmermeer en de nabije buren te (her-)ontdekken. Pak de fiets, de benenwagen, de sup, de kano of (zeil-)boot en trek eropuit. Ga picknicken in PARK21, vaar van de Westeinderplassen via de Ringvaart naar Buitenkaag en pak een terrasje op het buureiland Kagereiland.  

Vakantie in Haarlemmermeer: ik teken ervoor! Ik hoop u hier allemaal tegen te komen!