Column | Kerstfeest

13 december 2022
Column burgemeester

Een paar weken geleden schreef ik op deze plek dat de adventsperiode is begonnen en over de komst van Sinterklaas. Inmiddels is de Sint weer vertrokken. Ik heb genoten van zijn spannende avonturen op het Sinterklaasjournaal en van de vele blije gezichtjes in de dorpen waar ik hem mocht ontvangen. In Haarlemmermeer was het Sinterklaasfeest een groot feest. En laten we dat koesteren.

De achtersteven van de stoomboot was nog niet uit zicht, of ik zag de eerste kerstbomen al in de huiskamers verschijnen. Nou ja: eigenlijk zag ik er al een paar toen de Sint zijn verjaardag nog moest vieren, maar ik heb net gedaan of ik dat niet zag. Inmiddels zijn we alweer een week verder. De winkelstraten worden steeds feestelijker, en ik geniet intens van de mooi verlichte huizen. Kerst: dat betekent ook iedere dag een kerstfilm. Zo’n film waarvan je aan het begin al weet hoe het afloopt, een film met sneeuw, knusse warmte en heel veel overdreven kerstversiering. 

En elke keer weer moet ik denken aan dat liedje van Kinderen voor Kinderen: was het iedere dag maar kerstfeest. Want ieder dag kerstfeest, dat betekent iedere dag vrede op aarde. Iedere dag gezelligheid, met vrienden en familie. En iedere dag is een dag waarop we naar de ander omkijken: of iemand nog een handje nodig heeft, een gezellig praatje, of gewoon even een zwaai voor het raam.  

Ik geniet volop van deze dagen in december en ik hoop dat u er net zo van kunt genieten. En dat u juist nu naar elkaar omkijkt en elkaar een beetje warmte brengt in deze koude donkere dagen.