Column | Halloween

24 oktober 2023
Column burgemeester

De herfst heeft definitief zijn intrede gedaan. De ene dag kun je nog genieten van de laatste zonnestralen, terwijl de volgende dag een gure wind met zware regenbuien brengt. Ik houd van de herfst. Deze week is het herfstvakantie en wat is er leuker om dan naar buiten te gaan, vooral met de (klein)kinderen. Om samen te genieten van de geuren en kleuren van de herfst.

Het laatste weekend van de herfstvakantie is het Halloween. Ik ben groot fan. Wij koken thuis dan altijd een griezelmaaltijd. Ik gebruik gewone ingrediënten zoals champignons, met gaatjes als oogjes. Die bak ik en ik serveer ze op een ‘bloedbedje’ (van tomatenpuree). Of ik neem gehakt en boetseer er een ‘afgehakte hand’ van, met ketchup aan de onderkant. Het maken ervan (samen met de kinderen) is al een feestje. Ik haal een pompoen bij één van de vele adressen in Haarlemmermeer, hol hem uit en maak er soep van. De pompoen zelf maak ik daarna schoon. Met een paar ogen, een mond en een theelichtje geeft dat een mooie Halloweensfeer in huis. Halloween hoeft geen duur commercieel feest te zijn. Je kunt het gewoon thuis met beperkte middelen en kosten vieren.  

Er zijn steeds meer activiteiten tijdens Halloween voor kinderen, vaak gratis. Van pompoenenjachten en knutselactiviteiten tot griezeltochten. U vindt ze op de website Liefs uit Haarlemmermeerexterne-link-icoon. Of kijk op de agenda van VisitHaarlemmermeerexterne-link-icoon.  

Ik hoop dat u net zo geniet van de herfst als ik. Met uw gezin, familie, of met uw vrienden of buren. Maar voor mensen die alleen zijn of verdriet hebben, kan de herfst soms heel somber zijn. Juist voor hen is het belangrijk dat we hen uitnodigen aan onze herfsttafel. Een kleine moeite, maar met veel warmte.