Burgemeester Marianne Schuurmans

Column | Goede voornemens

10 januari 2023
Column burgemeester

Op maandag 9 januari was het voor het eerst sinds twee jaar weer mogelijk om relaties en inwoners van de gemeente tijdens een nieuwjaarsreceptie te ontvangen. En wat was het fijn om zoveel verschillende mensen te mogen begroeten.

Met het kerstreces én de nieuwjaarsreceptie achter de rug is het nieuwe jaar echt van start gegaan. Nu is het de kunst om de goede voornemens vol te houden. Ik heb er een paar: meer sporten en bewegen en de kernen vaker bezoeken.  

In de ruim drie jaar dat ik nu burgemeester ben in Haarlemmermeer, heb ik inmiddels het nodige gezien van onze gemeente. Maar ik ben er zeker van dat ik nog lang niet alles heb gezien en dat er nog steeds heel veel te ontdekken valt, aan verborgen plekjes, onontdekte pareltjes of mooie initiatieven.  

Ik heb tijdens onze nieuwjaarsreceptie in mijn speech verteld dat vooral de grote kernen Nieuw-Vennep en Hoofddorp zullen uitbreiden. Want het dorpse karakter van de kernen en het weidse uitzicht van onze polder: dat moeten we behouden. Dat maakt van Haarlemmermeer een unieke gemeente.  

En zegt u nu zelf: als een van je goede voornemens ‘meer bewegen’ is, waar kun je dan beter zijn dan in Haarlemmermeer? Hier kun je prachtig fietsen en wandelen door een grote variëteit aan landschappen: door het strakke polderlandschap van PARK21, de oude polder in het noorden, langs het Noordzeekanaal, de Westeinderplassen, de Ringvaart. Bovendien heeft ieder seizoen weer zijn eigen pracht en charme.  

Mocht u mij het komend jaar dus tegenkomen, ergens in de gemeente, schijnbaar doelloos wandelend of fietsend, dan weet u dat ik met heel veel genoegen mijn goede voornemens aan het uitvoeren ben.