Column | Genieten

29 augustus 2023
Column burgemeester

Wat een prachtig weekeinde hebben we achter de rug. Ik zie enkelen van u denken: ‘waar heeft ze het over. Het regende!’ Maar als burgemeester en als voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland kijk ik met trots terug op de afgelopen dagen. Want de dertigste editie van Mysteryland en de derde editie van de Formule 1 vonden gelijktijdig plaats. Dankzij de inspanning van velen is dat op een goede manier verlopen.

Twee uiterst professionele organisaties hebben gezorgd voor prachtige evenementen, die praktisch zonder incidenten zijn verlopen. Ook de politie heeft in onze regio een grote inspanning geleverd om twee grote, prachtige evenementen tegelijkertijd mogelijk te maken. En als burgemeester was ik heel blij met het feit dat het aantal drugsgerelateerde aanhoudingen op het festivalterrein van Mysteryland fors minder was dan vorig jaar. Ik hoop dat we deze dalende lijn volgend jaar kunnen doorzetten. Het enige dat de organisatie niet kon beïnvloeden, was het weer. De festivalgangers kregen dus zo af en toe een nat pak. Gelukkig voor hen was het niet koud.  

Ik wil vanaf deze plek iedereen bedanken die heeft meegeholpen om van deze editie van Mysteryland weer een prachtig feest te maken. Van de organisatie tot de verkeersregelaars, van de leveranciers van de lokale groene stroom tot de EHBO’ers, van de organisatie en al die medewerkers op Mysteryland tot de feestvierders zelf en alle mensen die de afgelopen maanden en tijdens het weekend er achter de schermen voor hebben gezorgd dat vele tienduizenden mensen konden genieten van deze twee magische events.