Column | Gelukkig 2024

09 januari 2024
Column burgemeester

Volgens de etiquette mag het tot Driekoningen: elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen. Driekoningen is op 6 januari, en dat was afgelopen zaterdag. Maar ik waag het er op. Want ik wil het jaar niet beginnen zonder u allemaal; inwoners, ondernemers, organisaties, vrijwilligers, mensen die hier werken, mensen die hier een veilig onderkomen hebben, het allerbeste te wensen.

Gisteren, op maandag 8 januari, mocht ik al velen van u de hand schudden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Haarlemmermeer. En ik hoop dat ik u dit jaar ook weer tegen zal komen in onze mooie gemeente. Op scholen, tijdens werkbezoeken, of gewoon tijdens een wandeling of op social media.  

Hoop: dat was ook het thema van mijn nieuwjaarsspeech. Hoop en positiviteit. Want, zoals de Duitse filosoof Ernst Bloch ooit zei: ‘Als we ophouden met te hopen, zal wat we vrezen zeker komen.’ Met alle uitdagingen, zorgen en ernstige conflicten en oorlogen die ons raken, hebben we het nodig om te blijven hopen. We zijn dat verplicht aan onszelf en aan onze jeugd. En - dat heb ik tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst ook gezegd - wanneer we samen onze schouders eronder zetten, dan kunnen wij, hier in Haarlemmermeer, bergen verzetten.  

Deze week is het ‘gewone’ leven weer begonnen. We gaan weer naar het werk, de kinderen gaan weer naar school. De kerstboom en kerststalletjes zijn bij de meeste mensen alweer opgeruimd. En de dagen worden schoorvoetend alweer langer.  

Samen werken we aan een hoopvolle toekomst, waarbij we elkaars lichtpuntjes zijn. Ik wens u allemaal een mooi 2024, vol met nieuwe mogelijkheden, hoop, vreugde en positiviteit. 

Gelukkig Nieuwjaar.