Column | Evenementen

22 augustus 2023
Column burgemeester

Wie mij op Facebook volgt, heeft het al kunnen lezen: aankomend weekeinde vindt in onze gemeente weer het jaarlijks terugkerende Mysteryland plaats. Een prachtig evenement, dat dit jaar voor het eerst bijna helemaal draait op lokaal opgewekte groene stroom. De eerste gasten komen vrijdagavond hun tentjes opzetten op de camping naast het festivalterrein, het feest zelf is op zaterdag en zondag (op beide avonden gaat om 23.00 uur de muziek uit).

Als burgemeester ben ik er trots op dat we inmiddels al vele jaren dit internationaal bekende festival mogen verwelkomen. De organisatie doet waar mogelijk zaken met lokale ondernemers. En ik hoop voor de tienduizenden bezoekers dat ze er ook dit jaar weer een mooi feest van maken.  

Een mooi, maar wat mij betreft ook een drugsvrij feest. Mysteryland heeft een zero tolerancebeleid als het gaat om drugs. Word je betrapt met drugs? Dan kun je zowel de drugs áls je kaartje inleveren. Afhankelijk van de hoeveelheid kun je dan direct terug naar huis, of word je overgedragen aan de politie. Het leuke feest kun je dan verder wel vergeten.  

Tegelijkertijd met Mysteryland vindt dit jaar ook de Formule 1 in Zandvoort plaats. Ook daar worden vele tienduizenden bezoekers verwacht. De twee afgelopen jaren is dit prima verlopen. Ook dit jaar hoop ik voor de vele fans dat het weer een prachtig weekeinde wordt, waar men kan genieten van de prestaties van de coureurs.  

Ik wens iedereen die gaat dansen of de Formule 1 gaat kijken een ontzettend fijn (en hopelijk droog) weekeinde!