Column | Aanhouding

16 april 2024
Column burgemeester

Vorige week heeft de politie samen met het Team Financiële Recherche, twee personen aangehouden in Amstelveen. Bij het doorzoeken van een woning en twee bedrijfspanden aan de Smaragdlaan en de Parellaan in Hoofddorp zijn twintig voertuigen, contant geld, de administratie en waardevolle goederen als horloges, sierraden, merkkleding en -tassen in beslag genomen. Aanleiding voor deze aanhouding en inbeslagname is een integrale controle die in 2021 in Haarlemmermeer plaats heeft gevonden.

In onze gemeente houden we heel regelmatig integrale controles. Politie en Handhaving, de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie, Liander en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied controleren dan gezamenlijk op bedrijventerreinen, kantorenlocaties en in loodsen. Vaak gebeurt dat op basis van meldingen of eigen waarnemingen. We doen dat niet zomaar, we doen dat om (ondermijnende) criminaliteit aan te pakken. Witwassen van geld bijvoorbeeld, of drugshandel. We hebben op deze manier zelfs een illegale sigarettenfabriek opgerold.

De aanpak van ondermijnende criminaliteit staat bij mij hoog op de prioriteitenlijst. Want, en ik heb dat al vaak gezegd: criminaliteit kan en mag niet lonen. Bovendien willen wij voorkomen dat jongeren voor het snelle geld gaan. Daarom ben ik trots op dit succes van de politie en Team Financiële Recherche.