Luchtfoto van het stationsgebied met daarop het Crowne Plaza Hotel

COA neemt voormalige Crowne Plaza hotel volgende week in gebruik

09 maart 2023
Nieuws

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) neemt binnenkort het voormalige Crowne Plaza hotel in Hoofddorp in gebruik. De verwachting is dat de eerste bewoners rond 15 maart 2023 arriveren. De komende vijf jaar verhuurt de gemeente het hotel tijdelijk aan het COA en zullen hier asielzoekers en statushouders (asielzoekers die al een verblijfsvergunning hebben gekregen) opgevangen worden. De gemeente Haarlemmermeer biedt in het pand tegelijkertijd woonruimte aan bijzondere doelgroepen, zoals statushouders, spoedzoekers, studenten en jongeren.

Ontwikkeling Spoorzone Hoofddorp  

De gemeente Haarlemmermeer heeft in december 2022 het Crowne Plaza hotel gekocht in het kader van de toekomstige ontwikkeling van Spoorzone Hoofddorp. Daarnaast kan de gemeente met de aankoop van dit pand een belangrijke maatschappelijke opgave realiseren: het opvangen van bijzondere doelgroepen.  

Opvang vluchtelingen 

De gemeente Haarlemmermeer heeft in de afgelopen periode, zonder overlast en klachten, al duizenden vluchtelingen opgevangen: uit Oekraïne, maar ook asielzoekers uit andere landen. Met de tijdelijke verhuur van het voormalige Crowne Plaza hotel aan het COA, biedt de gemeente onderdak aan asielzoekers, statushouders, spoedzoekers, studenten en jongeren. Bovendien houdt de gemeente de regie op de locatie en de periode van opvang, in eigen hand.  

Luchtfoto van het stationsgebied met daarop het Crowne Plaza Hotel. Foto: Kees van der Veer