Logo Open Energiedag

Bezoek de Open Energiedag

04 september 2023
Duurzaamheid

Zaterdag 16 september is de landelijke Open Energiedag, waarbij verschillende energie-organisaties hun deuren voor iedereen openen. Van 10.00 tot 16.00 worden op verschillende locaties in Haarlemmermeer leuke energie-activiteiten georganiseerd. Ontdek de wereld achter het stopcontact en de thermostaat!

Energiemarkt

Op de energiemarkt in Hoofddorp kunnen bewoners terecht voor informatie over energie besparen, zelf opwekken, duurzaam verwarmen en lokaal energie opwekken. Ook aan kinderen is gedacht. Er is een knutsel- en tekentafel, waar kinderen (3+) kunnen kleuren en papieren windmolentjes leren maken. Voor oudere kinderen (6+) is er de workshop ‘groene energie’, waarbij ze leren hoe je duurzame energie op kan wekken. Op de markt zijn de volgende partijen aanwezig: de energiecoöperaties Meerwind en Zon Op Haarlemmermeer, lokaal energiebedrijf Tegenstroom, de Energiebank en Energieloket Haarlemmermeer met partners (Klimaatmissie Nederland en Vverduurzamen) en de gemeente.

Energie-fietstocht 

Tijdens een speciale energie-fietstocht bezoeken belangstellenden in een groep allerlei inspirerende locaties in Haarlemmermeer. Zo leidt de tocht onder andere langs een zonnepark en een laadplein voor elektrische auto’s. Fietsers eindigen met een lunch op de energiemarktmarkt in Hoofddorp. Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de fietstocht. Meld je dus snel aan!

Activiteiten op locatie  

Leer meer over hoe sportvereniging KIOS in Nieuw-Vennep heeft verduurzaamd. Of bezoek een windmolen in Weteringbrug. Verder staat ook het Rijdend Energieloket op vier momenten op verschillende locaties in Haarlemmermeer verspreid: Abbenes, Zwanenburg, Badhoevedorp en Rijsenhout. In dit laatste dorp sluiten bovendien initiatiefnemers van Warm Rijsenhout aan. Meer weten over hun ideeën over een aardgasvrij Rijsenhout? Kom dan zeker langs!

Ga voor meer informatie over het programma, tijden en aanmelden voor de energie-fietstocht naar de website van het Energieloket Haarlemmermeerexterne-link-icoon.