Een vrachtwagen op de snelweg

Aanhouding bij integrale controle op bedrijventerrein Haarlemmermeer

17 juli 2023
Persberichten

De gemeente Haarlemmermeer heeft samen met de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA), de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZK), Politie, Koninklijke Marechaussee (Kmar), de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) en Liander weer een integrale controle uitgevoerd op een bedrijventerrein in Haarlemmermeer. Dit keer werd een logistiek bedrijventerrein in Vijfhuizen gecontroleerd. Naast de controle op het bedrijventerrein voerden de politie en de NLA ook een dynamische verkeerscontrole uit. Daarbij werden voertuigen die een link hadden met het bedrijventerrein van de weg gehaald.

Resultaten

Bij de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd op de Wet wegvervoer goederen, de Wet minimumloon, het Arbeidstijdenbesluit en de Alcoholwet. Daarnaast waren er twee vreemdelingen zonder arbeidsvergunning en twee personen die een uitkering ontvangen aan het werk. Verder werden er twee aanhoudingen verricht: een in verband met bezit vuurwapen en harddrugs, bij de tweede aanhouding ging het om rijden onder invloed.

Integrale controles

De gemeente Haarlemmermeer voert met regelmaat integrale controles uit, samen met partners als de politie, de ODNZK, Kmar, NLA en Liander. Burgemeester Schuurmans: "Ondernemers die hun zaken op orde hebben, vinden mij aan hun zijde. Maar het kan niet zo zijn dat de ene ondernemer zich aan de regels houdt en belasting betaalt, terwijl criminelen de boel oplichten en allerlei wetten overtreden. We voeren daarom regelmatig met onze partners deze integrale controles uit, onder andere in het buitengebied en op bedrijventerreinen."

Bij een integrale controle op een bedrijventerrein zijn aanhoudingen verricht. Foto: Shutterstock