Hyde Park in ontwikkeling

In vroegere kantorengebied Beukenhorst-West, tussen station Hoofddorp en het stadspark, wordt de nieuwe wijk Hyde Park gebouwd. In totaal komen hier ongeveer 3.800 appartementen. De wijk draagt bij aan de grote vraag naar woningen en zorgt voor meer gezelligheid en horeca in Stadscentrum Hoofddorp. De gebouwen worden in verschillende fases gebouwd. De verkoop en bouw van de eerste woningen is al begonnen.

Hyde park

Foto: Indruk van Hyde Park.

De komende jaren worden hier nieuwe woningen, kantoren, voorzieningen en horeca gebouwd. Een aantal bestaande kantoren, woningen en een hotel zijn onderdeel van de nieuwe wijk. Hierbij hoort een nieuwe inrichting van de openbare ruimte: de straten en de pleinen. Ook komen er voorzieningen voor bewoners, werknemers en bezoekers van het gebied. Zoals bijvoorbeeld cafés, werkplekken, winkels voor dagelijkse boodschappen en ruimtes voor een tandarts of fitnesscentrum. Hyde Park is straks een levendige en veilige wijk waar mensen wonen en werken en waar altijd wat te doen is. Dit was een wens van buurtbewoners die naar voren kwam tijdens bijeenkomsten over Hoofddorp Centraal (2014-2018).

Het paviljoen op het KomEtenPlein staat al in Hyde Park. Het restaurant Gerritshoeve wordt op dit moment gebouwd tussen de kastanjebomen. De kruispunten van de Kruisweg worden opnieuw ingericht.

Bouw Hyde Park in fases

Hyde Park wordt in fases gebouwd. De oude, leegstaande kantorenpanden worden gesloopt en op deze plek komen nieuwe woningen. De verwachting is dat de bouw van Hyde Park in 2029 af is. Meer weten over de bouw van Hyde Park en wat dat betekent voor de omgeving? Ga naar de website Bouwen aan Hyde Parkexterne-link-icoon.

Interesse in een woning?

Informatie over de woningen en inschrijvingen staat op de website van Hyde Parkexterne-link-icoon. Wie meer wil weten over de woningen en de ontwikkelingen in het gebied is welkom in het Hyde Park House aan de Planetenweg 5. Kijk daarvoor op de website van Hyde Parkexterne-link-icoon.

U kunt contact opnemen met de ontwikkelaar via:
E-mail: info@bouwenaanhydepark.nl
Telefoon: 023 2013 020

Bedrijven die Hyde Park helpen ontwikkelen

Deze bedrijven gaan in Hyde Park woningen, parkeerplaatsen en ruimtes voor voorzieningen bouwen of werken aan plannen om dat te gaan doen:

Meer informatie

Voor vragen aan de gemeente over Hyde Park kunt u contact opnemen met projectmanager Debby de Rijk, via debby.de.rijk@haarlemmermeer.nl. Of met projectmanager Claudia Kraakman, via claudia.kraakman@haarlemmermeer.nl. U kunt ook bellen naar 0900 1852.