.

Nieuwsoverzicht

Je ziet het kleurrijke gebouwtje op het KomEtenPlein waar veel mensen aan het borrelen zijn. Er staan ook een paar foodtrucks op het plein die lekkere hapjes verzorgen.

‘Hier gaat echt iets gebeuren’

Maandag 9 december stonden er op het KomEtenPlein in Beukenhorst-West een paar foodtrucks, met hapjes en drankjes, rond het nieuwe, gekleurde paviljoen. Wethouder Jurgen Nobel opende de borrel van Stadscentrum Hoofddorp om te markeren dat er echt iets staat te gebeuren.
12 december 2019
Je ziet hier het Gemaalhuis. Het hoogste punt van de bouw is bereikt. Wehouder Jurgen Nobel heeft de vlag geresen.

‘Weer zo’n project dat Hoofddorp op de kaart zet’

Het woningproject Het Gemaalhuis aan de Kruisweg in Hoofddorp heeft het hoogste punt bereikt. Dat werd vrijdag gevierd met een feestje. Wethouder Jurgen Nobel hees de vlag in top. “Hier woon je natuurlijk geweldig straks, dicht bij Hyde Park en op loopafstand van het centrum en het station.”
3 december 2019
Hyde Park woon appartementen zie je met leefgebied

Startersleningen voor Hyde Park

Haarlemmermeerders die binnenkort een nieuwbouwwoning in Hyde Park kopen, kunnen in aanmerking komen voor een starterslening. Zo maakt de gemeente de appartementen in deze Hoofddorpse wijk in Beukenhorst-West beter betaalbaar voor mensen die voor het eerst een woning kopen.
26 november 2019
Je ziet het KomEtenPlein aan de kruising van de Planetenweg en de Saturnusstraat. Het is een plein met een kleurrijk fel gebouw van 9 meter hoog waar kleine evenementen gehouden kunnen worden

Decemberborrel KomEtenPlein

Het staat! Het kleurrijke gebouwtje op het KomEtenPlein aan de Planetenweg in Beukenhorst-West. Foodtrucks zijn al sinds oktober geregeld op het plein te vinden. Met het tijdelijke paviljoen is het KomEtenPlein nu klaar. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan.
19 november 2019
Een skater die skate op het pad tussen de bomen en bloemen, rondje park

Werkgroep prijst voorlopig ontwerp Stadspark

“Het is een mooi ontwerp en veel van onze opmerkingen zijn meegenomen”, concludeert de werkgroep Stadspark maandag 4 november. Tijdens deze tweede bijeenkomst presenteert Martine van Vliet het voorlopig ontwerp van het park.
14 november 2019
Langs het fietspad staan Iepen, in de verte zie je een Molen

Vervangen bomen Geniedijk

Op de Geniedijk in Hoofddorp, vanaf het station tot aan de N201 aan de noordkant, beginnen maandag 18 november werkzaamheden aan de bomen. Iepen komen in de plaats van de populieren die door hun ouderdom een gevaar opleveren voor fietsers en wandelaars.
14 november 2019
Je ziet de Kagertocht met rechts het Stadspark en links Beukenhorst-West. Voor de aanleg van de waterleiding in dit deel van het Stadspark wordt geboord.

Voorbereiding verleggen waterleiding van start

Vanwege de bouw van Hyde Park wordt een belangrijke drinkwaterleiding verlegd van Beukenhorst-West naar het Stadspark, van de ene kant van de Kagertocht naar de andere kant. VBK Schadeberg voert het werk uit in opdracht van het drinkwaterbedrijf PWN.
12 november 2019
Het Platform sprak donderdag 16 oktober over de actualisatie van het beleid voor commerciële voorzieningen

Platform praat over commerciële voorzieningen en parkeren

Commerciële voorzieningen en parkeren. Dat waren de belangrijkste onderwerpen van de tweede bijeenkomst van het Platform Stadscentrum op 16 oktober. Bewoners- en belangenorganisaties, ondernemers, wijkraden, ontwikkelaars en medewerkers van de gemeente zaten om tafel.
7 november 2019
Beeld van schaatsbaan Raadhuisplein

Hoofddorp On Ice vanaf 1 november op Raadhuisplein

De schaatsen kunnen binnenkort weer worden ondergebonden op het Raadhuisplein. Vanaf 1 november opent Hoofddorp On Ice voor ruim twee maanden haar deuren. De ijsbaan van driehonderd vierkante meter is helemaal overdekt en er is horeca bij.
23 oktober 2019
Rondje park

Witte polderbruggen en een groot rondje door het hele stadspark

Over de bruggen is de werkgroep Stadspark het snel eens: “witte polderbruggen passen hier het best”. Ook over het ‘rondje park’ hoeft de werkgroep niet lang na te denken: “een groot rondje, niet alleen door het Wandelbos maar ook door de Fruittuinen en het tenniscomplex en richting het water”.
16 oktober 2019