.

Nieuwsoverzicht

Ton de Leeuw en Dimph Pullens in gesprek met polderarchitect Joop Slangen voor het opnemen van een podcast over Stadscentrum Hoofddorp

Luisteren naar architectuur

Podium voor Architectuur lanceerde tijdens de Dag van de Architectuur op 20 juni twee podcasts. Polderarchitect Joop Slangen en architect Serge Schoemaker nemen je daarin mee op pad. Zo kun je thuis, of lopend door Stadscentrum Hoofddorp, luisteren naar architectuur.
2 juli 2020
Raadhuisplein

Denk mee over het toekomstige Raadhuisplein

De komende jaren wordt er veel gebouwd rond het Raadhuisplein. Appartementen met op de begane grond horeca, een nieuw gemeentehuis en een Voorzetgebouw. Als de gebouwen klaar zijn wordt ook het plein vernieuwd. Het nieuwe plein moet een levendige en gezellige plek worden.
2 juli 2020
Treehouse, een gebouw dat bij het Raadhuisplein gebouwd gaat worden

Na de zomer meer over Treehouse

In juli vorig jaar hebben Gemeente Haarlemmermeer en Treehouse CV een anterieure overeenkomt getekend voor de ontwikkeling van onder andere 229 appartementen aan het Raadhuisplein.
Leerlingen van het Kaj Munk College Hoofddorp

Kaj Munk leerlingen maken ontwerp: Een gezellig en groen plein met een glazen gemeentehuis

Ze zijn weleens in het raadhuis geweest voor een paspoort, maar als ontwerper voor de gemeente aan de slag is toch wel even iets anders. Zeven 4-HAVO-scholieren van het Kaj Munk College maakten een ontwerp voor een nieuw gemeentehuis en het plein.
De Binnenweg in Hoofddorp

Parkeergarage, woningen en voorzieningen Binnenweg Hoofddorp

Haarlemmermeer sluit intentieovereenkomsten met de drie grondeigenaren op de Binnenweg om de haalbaarheid van de plannen voor parkeergelegenheid, woningen en voorzieningen te onderzoeken. Op de Binnenweg is nu een (tijdelijk) parkeerterrein met twee kantoren en een villa.
30 juni 2020

Kruisweg moet de place to be worden van Hoofddorp

Als ik nadenk over het stadscentrum van Hoofddorp, komen de zinnen als vanzelf. Ik ben nu drie maanden wethouder – en daarmee ook, samen met Jurgen Nobel, verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in het stadscentrum van Hoofddorp.
12 juni 2020

Denk mee over de Binnenweg

De Binnenweg is een van de plekken in Stadscentrum Hoofddorp waar de gemeente wil ontwikkelen. Nu ligt op deze plek een tijdelijk parkeerterrein en staan er twee kantoren en een villa. Hier komt een deel van de parkeerplekken die nodig zijn voor het stadscentrum.
8 juni 2020

Stad van de toekomst

COLUMN - Ik ben geboren en getogen in Hoofddorp. Ik heb gewoond in Hoofddorp Noord, vlakbij de hockeyvelden en de skipiste. Sinds een aantal jaar woon ik in het centrum. Als wethouder ben ik ook verantwoordelijk voor het stadscentrum, dat volop in ontwikkeling is.
5 juni 2020

Stap voor stap is steeds meer mogelijk

Winkels, cafés en restaurants openen hun deuren en ook terrassen zijn weer open. Allemaal met aanpassingen die nodig zijn in de huidige samenleving. Bezoekers zijn van harte welkom. Hoe houden we het veilig?
4 juni 2020

110 woningen, winkels en horeca aan Dik Tromplein in Hoofddorp

In Stadscentrum Hoofddorp, van station tot aan Hoofdvaart, worden de komende tien jaar circa 5.000 woningen gerealiseerd.
26 mei 2020