.

Nieuwsoverzicht

Kinderen in stadspark

Jongeren en kinderen denken mee over speelplekken

“Een trampoline vast in de grond, anders wordt die gestolen”. Dit en meer ideeën deelden kinderen en jongeren donderdag 3 juni met ontwerpers van bureau Carve. In de gesprekken ging het over de speelplekken in Stadspark Hoofddorp: wat komt er bij hen op als ze de plekken zien?
22 juni 2021
Voorbeeld bloeiende boom

Bewoners kiezen voor 7 bloeiende bomen

Afgelopen maandag 31 mei was het informatie- en vragenuur over Stadspark Hoofddorp en Hyde Park. Tijdens dit uur maakte landschapsarchitect en stedenbouwkundige Martine van Vliet bekend dat de meeste bewoners hebben gekozen om 7 bloeiende bomen terug te laten komen in het stadspark.
4 juni 2021
Hyde Park vanuit Het Stadspark

Kijk nu terug: uitzending over Hyde Park en Het Stadspark

Wat voor soort wijk wordt Hyde Park? Hoe ziet het Stadspark er straks uit? Er gebeurt veel in Stadscentrum Hoofddorp. Daarom konden inwoners van Haarlemmermeer aansluiten bij het live informatie- en vragenuur over Hyde Park en Stadspark Hoofddorp op maandag 31 mei.
25 mei 2021
Intentieovereenkomst Hyde Park RPD

Plannen voor 275 woningen aan de Planetenweg 43-81

Ontwikkelaar Royal Properties Development B.V. is van plan om de gebouwen aan de Planetenweg 43-81 in Hyde Park te slopen en hier woningen te bouwen. Het gaat om ongeveer 275 woningen met bijbehorende parkeerplaatsen en ruimte voor voorzieningen.
26 mei 2021
Een getekende impressie van het gebouw TROM waarbij alleen de contouren van het gebouw duidelijk zijn

Een stap vooruit voor TROM

Het voormalige V&D-gebouw en gebouw de Deining maken plaats voor TROM. Het college van burgemeester en wethouders en Segesta Hoofddorp B.V. uit Alkmaar tekenen hiervoor een anterieure overeenkomst met daarin de kosten en de afspraken over de ontwikkeling.
20 mei 2021
Johan Rip - Een groen stadscentrum

Een groen stadscentrum

COLUMN - Waar in ons land de meeste mensen vroeger op het platteland woonden, woont tegenwoordig maar liefst 70% van de Nederlanders in een stedelijke omgeving. En waar meer mensen dichter op elkaar wonen is er vaak sprake van minder groen.
11 mei 2021
bouwcamera hyde park

Live meekijken met bouw Hyde Park

Hyde Park is volop in ontwikkeling. Het is mogelijk om mee te kijken met de bouwwerkzaamheden van Hyde Park. Via de bouwcamera zijn de werkzaamheden live te volgen. Het beeld wordt iedere vijf minuten vernieuwd.
6 mei 2021
Soorten bomen stadspark

Meebeslissen over 7 nieuwe bomen in Stadspark Hoofddorp

Vorig jaar is er een belangrijke waterleiding van drinkwaterbedrijf PWN verlegd vanaf Hyde Park naar de andere kant van de Kagertocht. Doordat de waterleiding onder het stadspark doorloopt, moesten hiervoor bomen gekapt worden.
10 mei 2021
Martine van Vliet

Van alles te beleven in Stadspark Hoofddorp

Stadscentrum Hoofddorp gaat er de komende jaren heel anders uitzien. Daarom interviewen we architecten van wie de ontwerpen straks zijn terug te zien in het stadscentrum. Deze keer spreken we Martine van Vliet, landschapsarchitect en stedenbouwkundige bij LOOSvanVLIET.
23 april 2021
Hyde Park binnen

Bouw Gerritshoeve in beeld

De bouw van café-restaurant de Gerritshoeve is in volle gang! Kees van der Veer heeft prachtige foto’s gemaakt van de verplaatsing en heropbouw van de historische hoeve. Ook is er een filmpje over de kastanjebomen die straks deel uitmaken van het bijzondere interieur van de Gerritshoeve.
1 april 2021

Pagina's