.

Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp

Woensdag 3 maart om 19.00 uur live informatie- en vragenuur

Het stadscentrum van Hoofddorp gaat flink op de schop. Er komen 5.000 nieuwe woningen, met op de begane grond winkels, horeca en andere voorzieningen. Daardoor verandert het centrum van Hoofddorp in een meer stedelijk, modern stadscentrum. Dat schept verwachtingen, maar roept ook vragen op.
1 maart 2021
Foto: Winy Maas stedenbouwkundige Hyde Park

Interview met Winy Maas

Stadscentrum Hoofddorp gaat er de komende jaren heel anders uitzien. Daarom interviewen we architecten van wie de ontwerpen straks zijn terug te zien in het stadscentrum. Deze keer spreken wij Winy Maas, stedenbouwkundige bij MVRDV.
25 februari 2021
Luchtfoto van Hoofddorp

Wat voor stadscentrum krijgt Hoofddorp?

De komende jaren gaat Hoofddorp veranderen. Het wordt een levendige, moderne stad, die verbonden is met de rest van de wereld. In Stadscentrum Hoofddorp komen er zo’n 5.000 woningen bij. In heel Hoofddorp wonen straks 100.000 mensen. Dan ben je een stad.
23 februari 2021
Artist impression van de Gerritshoeve

Gerritshoeve eerste horecazaak in Hyde Park

Tegenover het NS-station van Hoofddorp en naast de plek waar de kantoren van Beukenhorst-West grotendeels zijn gesloopt, komt café-restaurant de Gerritshoeve. De start van de bouw is 1 maart 2021, de opening is gepland voor het voorjaar 2022.
23 februari 2021
Een deel van de tijdelijke parkeergarage naast het raadhuis in Hoofddorp

Parkeergarage naast raadhuis Hoofddorp wordt gesloopt

Begin december werd de parkeergarage naast het raadhuis in Hoofddorp gesloten. Uit de laatste periodieke controle van de garage bleek dat er sprake is van corrosie in de stalen delen en scheurvorming aan de bovenkant van de betonvloeren.
17 februari 2021
Kantoorpand aan de Planetenweg 83-99

Plannen voor Planetenweg 83-99 in Hyde Park

De eigenaar van het kantoorpand aan de Planetenweg 83-99 is van plan om het gebouw te slopen en er woningen te bouwen. De gemeente sluit daarvoor een intentieovereenkomst met deze eigenaar, MSolutions Real Estate.
14 januari 2021
Tennisbaan op Hoofddorp

Goede gesprekken over nieuw tenniscomplex

Over het tenniscomplex in het stadspark van Hoofddorp is de laatste tijd veel gezegd en geschreven. Op 19 november vergaderde de gemeenteraad erover. Er werd besloten om in te stemmen met het scenario waarbij de gemeente het initiatief neemt voor herontwikkeling van de tennislocatie met woningen.
14 december 2020

''Wethouder Nobel: Gezelligheid en gemoedelijkheid gaan hand in hand''

2021 wordt niet alleen hét jaar dat we corona in bedwang kunnen houden, maar ook hét jaar van de vele eerste palen in het Stadscentrum van Hoofddorp. Want er gebeurt ontzettend veel tegelijkertijd.
14 december 2020

120 sociale huurwoningen in Hyde Park

Ymere en Hyde Park tekenden woensdag een overeenkomst om op het voormalige kantorencomplex van Beukenhorst 120 sociale huurwoningen te realiseren. De wethouders Nobel en Booij zijn blij. “Dit is goed nieuws voor mensen met een kleinere beurs. Een mooie eerste stap.
11 december 2020
Foto: Raadhuisplein Fotograaf: Kees van der Veer

Werkgroep zit vol ideeën voor Raadhuisplein

De Grote markt in Haarlem en in Brussel, Plaça del Pi in Barcelona, de Koemarkt in Purmerend, de Heereweg in Lisse, il Campo in Siena en het St. Pietersplein in Rome. Dat zijn voorbeelden van favoriete pleinen van de deelnemers van de werkgroep Raadhuisplein.
8 december 2020