.

Nieuwsoverzicht

Impressie huurwoningen Hyde Park

Plannen sociale huurwoningen Hyde Park in gemeenteraad

Tijdens de eerste raadsvergadering na de zomer, op donderdag 8 september, is er gesproken over twee bestemmingsplannen van Hyde Park. Op 22 september beslist de gemeenteraad over deze bestemmingsplannen. Hyde Park en de corporaties Ymere en Duwo willen graag dit jaar nog starten met de bouw.
16 september 2022
Verkeersstructuurplan

Prettig bewegen in Haarlemmermeer

De gemeente ontwikkelt plannen om het centrum van Nieuw-Vennep en Hoofddorp de komende jaren bereikbaar en leefbaar te houden. Beide plaatsen moeten nóg aantrekkelijker worden om te verblijven.
16 september 2022
De doorbraak van het raadhuis

De sloop van het Raadhuis gaat verder

Van buiten is er nog niet zo veel veranderd, maar binnen in het raadhuis gaat de sloop hard. Aannemer Vlasman sloopt alleen overdag en op doordeweekse dagen. Zo houden ze de overlast beperkt. In dit artikel leest u hoe het nu gaat met de sloop.
13 september 2022
De Kaukasiche vleugelnoot in al zijn glorie

Haarlemmermeerse vleugelnoot genomineerd voor Boom van het Jaar

De boom was al eens voorgedragen bij de provincie Noord-Holland. Helaas kwam de Kaukasische vleugelnoot in 2021 niet door de provinciale voorrondes. Dit jaar heeft de jury uit 82 aangemelde bomen met hun bijbehorende verhalen twaalf bomen (één voor iedere provincie) genomineerd.
5 september 2022
impressie van het ontwerp van het stadspark Hoofddorp

Definitief ontwerp voor Stadspark Hoofddorp klaar

Stadspark Hoofddorp is dé verbinding tussen het station en het stadscentrum. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met het definitieve ontwerp van het park. Dit ontwerp is tot stand gekomen in afstemming met omwonenden en specialisten.
31 augustus 2022

Het stadscentrum van... Wendy

Deze zomer vertellen we graag meer over de relatie van een aantal inwoners en ondernemers met Stadscentrum Hoofddorp. We spraken Wendy Grosscurt. Wendy is de eigenaresse van Wen’s Tas op de Concourslaan. Ook is ze een echte Hoofddorpse. Ze is hier opgegroeid en woont er met nog even veel plezier.
18 augustus 2022
Jan Stokman van sloopbedrijf Vlasman in de pop-up store

Veel animo voor pop-up store

Het voormalige raadhuis aan het Raadhuisplein wordt gesloopt. Slopen gaat sneller dan bouwen, maar het is niet zomaar met bruut geweld iets tegen de vlakte gooien. Eerst is er geïnventariseerd wat er is.
10 augustus 2022
Foto van Anita Stokx

Het stadscentrum van… Anita

Deze zomer vertellen we graag meer over de relatie van een aantal inwoners en ondernemers met Stadscentrum Hoofddorp. We spraken Anita Stokx. Geboren en opgegroeid in Amsterdam, maar ze woont al ruim 25 jaar in Hoofddorp.
26 juli 2022
Logo pop-up store sloop raadhuis

Pop-up store spullen raadhuis binnenkort open 

Aannemer Vlasman sloopt duurzaam en zorgt dat zoveel mogelijk materialen uit het raadhuis opnieuw kunnen worden gebruikt. Daarom opent de sloopaannemer vrijdag 29 juli een ‘circulaire pop-up store'.
14 juli 2022

Sloop raadhuis naar volgende fase

Binnen in het raadhuis werkt de aannemer al volop aan de sloop. De eerste fase van voorbereidende werkzaamheden is voorbij. Aannemer Vlasman richt zich nu op fase 2: leegsloop.
12 juli 2022

Pagina's