.

Foto parkeerplaats Binnenweg

Parkeeronderzoek in het stadscentrum

De gemeente laat van donderdag 17 september t/m zaterdag 19 september in het stadscentrum een parkeeronderzoek uitvoeren. Met dit onderzoek wil de gemeente een beeld krijgen van de parkeerdrukte in het centrum.
17 september 2020
Ontwerpmiddag stadspark jongeren 7 oktober

Vertel ons hoe jouw plek in het stadspark eruit ziet

De gemeente zoekt jongeren die willen meedenken over een speel- en ontmoetingsplek in het stadspark. Ben jij tussen de 12 -19 jaar? Dan willen we graag jouw ideeën horen.
15 september 2020
Raadhuislpein en omgeving

Werkgroep denkt mee over een mooi en gezellig Raadhuisplein

“Het Raadhuisplein moet ons plein worden. Dé centrale plek in het stadscentrum waar Hoofddorpers naartoe gaan om elkaar te ontmoeten. Het plein verdient meer dan wat het nu uitstraalt”.
14 september 2020
Wethouders Jurgen Nobel en Johan Rip openen Hyde Park House

Wethouders Nobel en Rip openen Hyde Park House

Zaterdag 12 september werd Hyde Park House geopend door de verantwoordelijke projectwethouders van Haarlemmermeer, Jurgen Nobel en Johan Rip. Hyde Park House is een 3000 m2 tellend informatiecentrum, waar je een impressie krijgt van de woningen die er straks te koop zijn.
14 september 2020
Locatie in wandelbos waar zitelementen geplaatst worden om zo over de vijver te kunnen kijken

Wandel mee door het stadspark

Benieuwd hoe het stadspark er over een paar jaar uitziet? Wat er straks te zien en te beleven valt? Wandel 7 oktober met ons mee. Stadspark Hoofddorp wordt dé plek voor ontspanning in het stadscentrum.
11 september 2020
Je ziet hier een schets van de Binnenweg. Een groen lint als looproute vanaf de Geniedijk via het winkelcentrum naar het Raadhuisplein

Werkgroep Binnenweg maakt kennis met elkaar en de ruwe plannen

De eerste bijeenkomst van de werkgroep Binnenweg op 30 juni stond vooral in het teken van kennismaken met elkaar. Kort daarvoor sloot de gemeente met drie grondeigenaren intentieovereenkomsten om de mogelijkheid voor wonen, werken en parkeren op de Binnenweg te onderzoeken.
24 juli 2020

Platform spreekt digitaal over voortgang en doelen

Door de coronacrises is het platform Stadscentrum Hoofddorp in de eerste maanden van het jaar (2020) niet bij elkaar geweest is. Dit betekent echter niet dat de ontwikkelingen in het gebied tussen Hoofdvaart en station hebben stilgestaan.
24 juli 2020

Schuimende fontein op Beursplein voorlopig uitgezet

De fontein bij het Beursplein in Hoofddorp wordt voorlopig uitgeschakeld. De maatregel dient als ontmoediging van ‘schuimparty’s’. Het begint de laatste tijd een hype te worden om er flessen Allesreiniger en Dreft of andere afwas- en schoonmaakmiddelen in leeg te kieperen.
7 juli 2020
Ton de Leeuw en Dimph Pullens in gesprek met polderarchitect Joop Slangen voor het opnemen van een podcast over Stadscentrum Hoofddorp

Luisteren naar architectuur

Podium voor Architectuur lanceerde tijdens de Dag van de Architectuur op 20 juni twee podcasts. Polderarchitect Joop Slangen en architect Serge Schoemaker nemen je daarin mee op pad. Zo kun je thuis, of lopend door Stadscentrum Hoofddorp, luisteren naar architectuur.
2 juli 2020
Raadhuisplein

Denk mee over het toekomstige Raadhuisplein

De komende jaren wordt er veel gebouwd rond het Raadhuisplein. Appartementen met op de begane grond horeca, een nieuw gemeentehuis en een Voorzetgebouw. Als de gebouwen klaar zijn wordt ook het plein vernieuwd. Het nieuwe plein moet een levendige en gezellige plek worden.
2 juli 2020