.

Rondje park

Witte polderbruggen en een groot rondje door het hele stadspark

Over de bruggen is de werkgroep Stadspark het snel eens: “witte polderbruggen passen hier het best”. Ook over het ‘rondje park’ hoeft de werkgroep niet lang na te denken: “een groot rondje, niet alleen door het Wandelbos maar ook door de Fruittuinen en het tenniscomplex en richting het water”.
16 oktober 2019
Belevingstuin in het stadspark

Aanleg belevingstuin in het stadspark

Eind september beginnen de werkzaamheden voor de aanleg van de belevingstuin in het stadspark. De belevingstuin komt op de plek van de bokkenweide van Kinderboerderij De Boerenzwaluw en heeft straks verschillende weides, een moestuin, paden, een buitenwinkel en een bijenstal.
25 september 2019
het KomEtenPlein in Beukenhorst-West

Proef het KomEtenPlein op 29 september

Tijdens Ontdek Hoofddorp op 29 september geven drie foodtrucks een voorproefje op het KomEtenPlein, het pleintje aan de Planetenweg 99 in Beukenhorst-West. Je bent tussen 16.00-18.00 uur die zondag van harte welkom bij Oma Saté, Koffie.Co en BioExpress.
25 september 2019
Notting Hill in Hyde Park

Hyde Park dient plan in voor 311 woningen aan de Jupiterstraat

Hyde Park heeft bij de gemeente een omgevingsvergunning aangevraagd voor een appartementengebouw met 311 woningen, bedrijfsruimtes en een parkeergarage aan de Jupiterstraat. Burgemeester en wethouders vragen hiervoor een zogeheten ‘ontwerpverklaring van geen bedenkingen’ aan de gemeenteraad.
11 september 2019
Belevingstuin in het stadspark

Belevingstuin in Stadspark Hoofddorp

Wandelen tussen de kleurrijke bloemen en planten, de geur van kruiden opsnuiven, luisteren naar de zoemende bijen en op blote voeten over het pad. Dat kan straks in de belevingstuin in de Fruittuinen.
14 augustus 2019
Restaurant de Gerritshoeve

Gerritshoeve eerste horecazaak in Hyde Park

Op de hoek van de Van Heuven Goedhartlaan en de Planetenweg komt de Gerritshoeve, de eerste horecazaak in de nieuwe wijk Hyde Park. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om in september een ‘verklaring van geen bedenkingen’ voor het plan af te geven.
7 augustus 2019
Bijeenkomst tenniscomplex

Veel belangstelling voor plan tenniscomplex

Heb ik straks schaduw van het tennis- en wooncomplex? Hoe zit het met parkeren en de verkeersafwikkeling? Dat waren vragen die buurtbewoners stelden over de plannen voor de herontwikkeling van het tenniscomplex in Stadspark Hoofddorp.
25 juli 2019
bureau SLA ontwierp het KomEtenPlein

Loten voor standplaats KomEtenPlein

Uitbaters van ‘foodtrucks’ die van het KomEtenPlein een bijzondere plek willen maken, kunnen zich nu melden. Vanaf 1 september zijn hier twee standplaatsen beschikbaar.
10 juli 2019
Treehouse aan het raadhuisplein

Appartementen en voorzieningen Treehouse aan Raadhuisplein

Gemeente Haarlemmermeer en Treehouse CV hebben een belangrijke stap gezet richting de bouw van 229 appartementen, 2.250m2 aan commerciële voorzieningen en 240 parkeerplaatsen op het Apriscoterrein aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.
9 juli 2019
Platform Stadscentrum Hoofddorp

Nieuw platform geeft advies aan de gemeente

Het toekomstige platform Stadscentrum Hoofddorp adviseert de gemeente over zaken die van belang zijn voor het hele gebied van de Hoofdvaart tot aan het station. Parkeren, bereikbaarheid en leefbaarheid bijvoorbeeld.
3 juli 2019