.

Nieuwsoverzicht

Startsein vier meren door Jurgen Nobel en managing director Pieter Polman van Wereldhave

Wereldhave en gemeente geven startsein voor vernieuwing Vier Meren

Het winkelcentrum wordt omgebouwd tot een Full Service Center.  Met een symbolische doorbraak voor de nieuw te realiseren entree vanaf het Burgemeester van Stamplein werden de artist impressions onthuld van het nieuwe centrum en werd er aansluitend gestart met de werkzaamheden.
12 mei 2022
Bezoekers tijdens de informatiemarkt Stationsgebied Hoofddorp

Informatiemarkt over het Stationsgebied goed bezocht

Op dinsdag 19 april vond de eerste informatiemarkt over het Stationsgebied plaats in het MBO College Airport. Het doel is om in het Stationsgebied in Hoofddorp ruimte te maken voor ongeveer 15.500 woningen en 11.000 extra arbeidsplaatsen.
28 april 2022
Bloesems in stadspark Hoofddorp

“Het doel van de werkgroep stadspark is bereikt”

Met deze woorden sluit gebiedsmanager David Michel de laatste bijeenkomst van de werkgroep Stadspark af. Dat doel? Met elkaar komen tot een Definitief Ontwerp voor het Stadspark. Tijdens de bijeenkomst op maandagavond 11 april zijn de allerlaatste puntjes op de i gezet.
14 april 2022
Een getekende impressie van het Stationsgebied in Hoofddorp

Informatiemarkt Stationsgebied Hoofddorp

Haarlemmermeer groeit. Tot 2040 komen er 35.000 tot 40.000 woningen bij. Hoofddorp groeit door naar een stad met meer dan 100.000 inwoners. En met de komst van de metro naar Hoofddorp krijgt het Stationsgebied een stads karakter met ongeveer 15.500 woningen en 11.000 arbeidsplaatsen.
13 april 2022
De laag primer wordt aangebracht

YouChoose: ode aan het raadhuis

Het raadhuis wordt gesloopt. Voordat dit gebeurt maken twee bekende street art artiesten een kunstwerk op de zijgevel, aan de kant van het winkelcentrum. Team Blazin en Pop Eye doen dit, namens Stichting Cilinder, samen met jonge kunstenaars uit Haarlemmermeer.
11 april 2022
Kaartje met impressies sociale huurwoningen en studentenwoningen

Volgende stap voor sociale huurwoningen Hyde Park

De eerste sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Hyde Park zijn weer een stap dichterbij. In Hyde Park komt een grote variatie aan appartementen en daar is veel behoefte aan. Er is een nieuw bestemmingsplan nodig om woningen te bouwen op de plek die eerst bestemd was voor kantoren.
5 april 2022
een impressie van The Concourse

Een volgende fase voor de Concourslaan

Het college van burgemeester en wethouders sluit een anterieure overeenkomst met ontwikkelaar Garden Square B.V. voor de ontwikkeling van woningen en winkels aan de Concourslaan. In deze overeenkomst staan onder andere afspraken over het aantal en soort woningen en de kosten.
31 maart 2022
links het raadhuis aan het Raadhuisplein, rechts de tijdelijke locatie aan de Taurusavenue

Verhuizing gemeente begonnen

Het is zover: na ruim veertig jaar verlaat de gemeentelijke organisatie het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp. Ambtenaren, bestuur en gemeenteraad verhuizen naar twee tijdelijke locaties: de Taurusavenue 100 in Beukenhorst en gebouw Polderlanden in het overdekte winkelcentrum Vier Meren.
29 maart 2022
De bomen rondom het Raadhuis

Bomen rondom raadhuis verhuizen

De bomen die aan de achterkant van het raadhuis staan, krijgen maandag 28 maart een nieuwe plek in de gemeente. Ze moeten verhuizen vanwege de sloop van het raadhuis. Drie van de bomen krijgen een plek in het Stadspark, drie andere bomen gaan naar Spaarndam.
24 maart 2022
Huisjes in de proeftuin

Ontdek de Belevingstuin

11 en 12 maart stonden ook in het Stadspark in het kader van diverse vrijwilligersactiviteiten tijdens NLdoet. Ook de Belevingstuin bij kinderboerderij De Boerenzwaluw werd onder handen genomen. Vrijwilligers hebben onder andere een vlindertuin aangeplant en de proeftuin werd neergezet.
15 maart 2022