.

Stad van de toekomst

COLUMN - Ik ben geboren en getogen in Hoofddorp. Ik heb gewoond in Hoofddorp Noord, vlakbij de hockeyvelden en de skipiste. Sinds een aantal jaar woon ik in het centrum. Als wethouder ben ik ook verantwoordelijk voor het stadscentrum, dat volop in ontwikkeling is.
5 juni 2020

Stap voor stap is steeds meer mogelijk

Winkels, cafés en restaurants openen hun deuren en ook terrassen zijn weer open. Allemaal met aanpassingen die nodig zijn in de huidige samenleving. Bezoekers zijn van harte welkom. Hoe houden we het veilig?
4 juni 2020

110 woningen, winkels en horeca aan Dik Tromplein in Hoofddorp

In Stadscentrum Hoofddorp, van station tot aan Hoofdvaart, worden de komende tien jaar circa 5.000 woningen gerealiseerd.
26 mei 2020

Kinderboerderij De Boerenzwaluw gaat digitaal

Een bomvolle activiteitenagenda stond klaar. Maar het coronavirus geeft de activiteiten een digitaal jasje.
25 mei 2020
Monument Hoofddorp

Herdenken en vieren vanuit huis

Op 4 mei is het om 20.00 uur twee minuten stil in Nederland om de oorlogsslachtoffers te herdenken. Door het coronavirus is het niet alleen stil, maar ook leeg bij de herdenkingsplekken. Zo ook bij het verzetsmonument op het Burgemeester van Stamplein. Herdenken gebeurt dit jaar thuis.
30 april 2020

Fort van Hoofddorp belevenis voor jong en oud

Op vrijdag 17 april was de feestelijke opening gepland van het gerenoveerde Fort van Hoofddorp. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. De afgelopen weken is nog hard gewerkt aan de inrichting. Nu is alles klaar.
30 april 2020

Eén gemeentehuis op Raadhuisplein

Het college wil één gemeentehuis bouwen aan het Raadhuisplein op de plek van het huidige raadhuis. Het moet een efficiënt en multifunctioneel gebouw worden waar de gemeenteraad, het college van B&W, medewerkers van de gemeente en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten.
28 april 2020

Het stadscentrum en de toekomst

Het coronavirus slaat om zich heen. Winkeliers staat het water aan de lippen.
28 april 2020

Stadspark Hoofddorp krijgt meer functies en meer kwaliteit

“Een goed toegankelijk stadspark dat bij Hoofddorp past”, dat is volgens wethouders Nobel en Rip belangrijk voor Stadscentrum Hoofddorp. “Met veel nieuwe woningen en vooral appartementen, is het belangrijk dat er een groene plek is voor ontspanning in het centrum.
21 april 2020

Opening gerenoveerd Fort van Hoofddorp uitgesteld

De feestelijke opening van het gerenoveerde Fort van Hoofddorp op vrijdag 17 april is uitgesteld. Stichting Fort van Hoofddorp laat weten dat de deuren van het fortgebouw opengaan, zodra de maatregelen dit toelaten en dit verantwoord is.
16 april 2020