.

Nieuwsoverzicht

Je ziet hier een schets van de Binnenweg. Een groen lint als looproute vanaf de Geniedijk via het winkelcentrum naar het Raadhuisplein

Werkgroep Binnenweg maakt kennis met elkaar en de ruwe plannen

De eerste bijeenkomst van de werkgroep Binnenweg op 30 juni stond vooral in het teken van kennismaken met elkaar. Kort daarvoor sloot de gemeente met drie grondeigenaren intentieovereenkomsten om de mogelijkheid voor wonen, werken en parkeren op de Binnenweg te onderzoeken.
24 juli 2020

Platform spreekt digitaal over voortgang en doelen

Door de coronacrises is het platform Stadscentrum Hoofddorp in de eerste maanden van het jaar (2020) niet bij elkaar geweest is. Dit betekent echter niet dat de ontwikkelingen in het gebied tussen Hoofdvaart en station hebben stilgestaan.
24 juli 2020

Schuimende fontein op Beursplein voorlopig uitgezet

De fontein bij het Beursplein in Hoofddorp wordt voorlopig uitgeschakeld. De maatregel dient als ontmoediging van ‘schuimparty’s’. Het begint de laatste tijd een hype te worden om er flessen Allesreiniger en Dreft of andere afwas- en schoonmaakmiddelen in leeg te kieperen.
7 juli 2020
Ton de Leeuw en Dimph Pullens in gesprek met polderarchitect Joop Slangen voor het opnemen van een podcast over Stadscentrum Hoofddorp

Luisteren naar architectuur

Podium voor Architectuur lanceerde tijdens de Dag van de Architectuur op 20 juni twee podcasts. Polderarchitect Joop Slangen en architect Serge Schoemaker nemen je daarin mee op pad. Zo kun je thuis, of lopend door Stadscentrum Hoofddorp, luisteren naar architectuur.
2 juli 2020
Raadhuisplein

Denk mee over het toekomstige Raadhuisplein

De komende jaren wordt er veel gebouwd rond het Raadhuisplein. Appartementen met op de begane grond horeca, een nieuw gemeentehuis en een Voorzetgebouw. Als de gebouwen klaar zijn wordt ook het plein vernieuwd. Het nieuwe plein moet een levendige en gezellige plek worden.
2 juli 2020
Treehouse, een gebouw dat bij het Raadhuisplein gebouwd gaat worden

Na de zomer meer over Treehouse

In juli vorig jaar hebben Gemeente Haarlemmermeer en Treehouse CV een anterieure overeenkomt getekend voor de ontwikkeling van onder andere 229 appartementen aan het Raadhuisplein.
Leerlingen van het Kaj Munk College Hoofddorp

Kaj Munk leerlingen maken ontwerp: Een gezellig en groen plein met een glazen gemeentehuis

Ze zijn weleens in het raadhuis geweest voor een paspoort, maar als ontwerper voor de gemeente aan de slag is toch wel even iets anders. Zeven 4-HAVO-scholieren van het Kaj Munk College maakten een ontwerp voor een nieuw gemeentehuis en het plein.
De Binnenweg in Hoofddorp

Parkeergarage, woningen en voorzieningen Binnenweg Hoofddorp

Haarlemmermeer sluit intentieovereenkomsten met de drie grondeigenaren op de Binnenweg om de haalbaarheid van de plannen voor parkeergelegenheid, woningen en voorzieningen te onderzoeken. Op de Binnenweg is nu een (tijdelijk) parkeerterrein met twee kantoren en een villa.
30 juni 2020

Kruisweg moet de place to be worden van Hoofddorp

Als ik nadenk over het stadscentrum van Hoofddorp, komen de zinnen als vanzelf. Ik ben nu drie maanden wethouder – en daarmee ook, samen met Jurgen Nobel, verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in het stadscentrum van Hoofddorp.
12 juni 2020

Denk mee over de Binnenweg

De Binnenweg is een van de plekken in Stadscentrum Hoofddorp waar de gemeente wil ontwikkelen. Nu ligt op deze plek een tijdelijk parkeerterrein en staan er twee kantoren en een villa. Hier komt een deel van de parkeerplekken die nodig zijn voor het stadscentrum.
8 juni 2020