.

Raadhuisplein

Het Raadhuisplein wordt de centrale ontmoetingsplek van Stadscentrum Hoofddorp. Een sfeervol, gezellig plein met daaromheen appartementen en horeca met terrassen. Op de begane grond komt voornamelijk horeca. Samen met de bestaande horeca, het Cultuurgebouw, de herontwikkeling van het raadhuis en andere toekomstige plannen zorgt dit straks voor een levendig en besloten uitgaansgebied. Een plek waar het culturele en bestuurlijke hart van Hoofddorp en het winkelcentrum bij elkaar komen. Zo wordt er gekeken naar de mogelijkheid voor tijdelijke horeca, zoals pop-up cafés.

Raadhuis, Voorzetgebouw en Treehouse

Rondom het plein is er ruimte voor een nieuw gebouw naast de bioscoop, het Voorzetgebouw. Daarnaast wordt het raadhuis gerenoveerd. En er komen 229 appartementen, 2.250m2 aan commerciële voorzieningen en 240 parkeerplaatsen op het Apriscoterrein onder de naam Treehouse. In 2018 heeft de gemeenteraad besloten dat het voorste deel van het raadhuis verbouwd wordt en dat aan de Burgemeester Van der Willigenlaan een nieuw gemeentekantoor komt.

Voor Treehouse hebben de gemeente Haarlemmermeer en Treehouse CV een anterieure overeenkomst getekend. Van de 229 woningen wordt 30% sociale huur, 10% derde segment huur en 60% vrije sector huur of koop. Het Apriscoterrein aan het Raadhuisplein is de laatste tien jaar gebruikt als openbaar parkeerterrein. Ook was het vele jaren de standplaats van evenementen in het centrum, waaronder Meerlive. Voor deze plek midden in het Stadscentrum zijn in de loop der jaren meerdere plannen gemaakt.

De verwachting is dat de bouw van Treehouse in 2020 kan beginnen, de oplevering staat gepland voor 2022. Treehouse is de eerste nieuwe ontwikkeling aan het Raadhuisplein, een belangrijke stap voor Stadscentrum Hoofddorp.

Participatie Raadhuisplein

Wanneer het raadhuis, het Voorzetgebouw en Treehouse klaar zijn, kan ook het plein worden vernieuwd. Hierover kunnen betrokkenen meedenken. De participatie voor het Raadhuisplein start dit jaar.