Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

De Foyer

Op de plek van de twee kantoorgebouwen aan de Burgemeester van der Willigenlaan achter de bibliotheek wordt een nieuw gebouw ontwikkeld. Het is de bedoeling dat hier De Foyer komt met 123 appartementen. Hiervoor is gemeente Haarlemmermeer een intentieovereenkomst aangegaan met Equilis Nederland.

Equilis wil op de plek van de panden aan de Burgemeester van der Willigenlaan 40-66, en op het stuk grond van de gemeente dat ernaast ligt, een nieuw gebouw ontwikkelen. Er wordt gedacht aan een gebouw met ongeveer 123 appartementen met bijbehorende parkeervoorzieningen. 50% van de woningen wordt betaalbaar: 37 sociale huurwoningen (en ook woningen met zorg), 25 middeldure woningen (waarvan 13 met zorg) en 61 vrije sectorwoningen. In het gebouw komt ook een maatschappelijke ruimte voor de woningen met zorg. Op de begane grond is ruimte voor commerciële of maatschappelijke voorzieningen.

Interesse in een woning

Inschrijven voor een woning gaat via de ontwikkelende partijen, de gemeente verkoopt of verhuurt zelf geen woningen. Binnenkort lanceert de ontwikkelaar een website voor De Foyer. Het is op dit moment nog niet mogelijk om in te schrijven op een woning. U kunt zich wel vast inschrijven voor de digitale nieuwsbrief van de ontwikkelaar over dit project. Stuur hiervoor een e-mail naar nieuwbouw@mooijekindvleut.nl. Vermeld hierbij project De Foyer.

Inloopbijeenkomst december 2023

Op maandag 18 december organiseerde ontwikkelaar (Equilis) een inloopbijeenkomst over de ontwikkelingen van De Foyer. De bijeenkomst vond plaats in C. in Hoofddorp. Bewoners en ondernemers uit de buurt kregen de gelegenheid om de plannen voor de bouw te bekijken en om vragen te stellen aan de ontwikkelaar, architect en gemeente.

inloopbijeenkomst over De Foyer

Foto: In gesprek tijdens inloopbijeenkomst over De Foyer

Meer informatie

Heeft u een vraag aan de gemeente over De Foyer? Dan kunt u contact opnemen met Esther Moeke door een e-mail te sturen naar esther.moeke@haarlemmermeer.nl. U kunt ook bellen naar 0900 1852.