Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Openbare ruimte Hyde Park

De landschapsarchitecten van Dijk&co hebben een voorlopig ontwerp gemaakt voor de inrichting van de openbare ruimte in Hyde Park. In het ontwerp gebruiken zij lichte materialen en er komen zo veel mogelijk bomen en planten in de straten. Bij het ontwerp van de inrichting van de straten en pleinen is rekening gehouden met hitte en regen.

De openbare ruimte bestaat uit alle plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld de straten en de pleinen. Elke straat krijgt eigen soorten planten en bomen, zodat de straten duidelijk verschillen van elkaar. Dit geeft een afwisselende openbare ruimte. De binnentuinen van de bouwblokken van Hyde Park worden voor minimaal 50 procent groen. In iedere binnentuin komen ook bomen. Ook de kruispunten van de Kruisweg worden opnieuw ingericht.

Indruk van fietsers op straat in Hyde Park

Foto: Indruk van de openbare ruimte in Hyde Park

In de winter en het voorjaar van 2019 hebben buurtbewoners en toekomstige bewoners meegepraat over het ontwerp openbare ruimte.

Indruk van plein in Hyde Park

Foto: Indruk van de openbare ruimte in Hyde Park

Meer informatie

  • Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het stadscentrum? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Stadscentrum Hoofddorp

Voor vragen aan de gemeente over Hyde Park kunt u contact opnemen met Debby de Rijk, via debby.de.rijk@haarlemmermeer.nl of Claudia Kraakman, via claudia.kraakman@haarlemmermeer.nl. U kunt ook bellen naar 0900 1852.