Laptopregeling

Heeft u een laag inkomen? En heeft u schoolgaande kinderen van 8 tot en met 17 jaar? Dan kunt u misschien van de gemeente een nieuwe laptop of Chromebook voor uw kind uitzoeken. De regeling is onderdeel van het Kindpakket.

Wat is de laptopregeling?

Schoolgaande kinderen hebben vaak een laptop nodig om huiswerk en opdrachten te maken. Of om lessen te volgen via internet. Voor gezinnen met een laag inkomen kan het kopen van een laptop lastig zijn. Met deze regeling kunt u misschien een laptop of Chromebook voor uw kind aanvragen. De regeling is onderdeel van het Kindpakket.

Wat is een Chromebook?

Chromebooks zijn laptops die ontworpen zijn door Google. Op een Chromebook kan uw kind bijvoorbeeld internetten, teksten schrijven en presentaties maken. Veel scholen werken met deze Chromebooks. 

Hoe vaak kan ik de regeling aanvragen?

 • Met deze regeling kunt u voor maximaal 2 schoolgaande kinderen een laptop aanvragen. U krijgt dan een code waarmee u op de website The Rent Company een laptop kunt uitzoeken. U koopt de laptop dus niet in de winkel.
 • U kunt per kind 1 keer in de 4 jaar een aanvraag doen.
 • Heeft u meer dan 2 schoolgaande kinderen en stelt de school een laptop verplicht? Dan kan er worden afgeweken van de regel dat er voor maximaal 2 kinderen een laptop kan worden aangevraagd. 
 • Heeft u al een laptop gekocht voor uw schoolgaande kind? Dan kunt u geen gebruik maken van deze regeling. Ook niet met terugwerkende kracht. 

Wanneer kan ik de regeling aanvragen?

 • U woont in Haarlemmermeer.
 • Uw kind gaat naar de basisschool of naar het voortgezet onderwijs en is in de leeftijd van 8 tot en met 17 jaar.
 • Op de website Bereken uw recht kunt u zelf controleren of u een laptop of Chromebook kunt krijgen.
 • U heeft minder dan € 13.010 aan vermogen, dit kan zijn spaargeld of andere bezittingen zoals een auto. Dit bedrag geldt voor een echtpaar en voor een alleenstaande ouder. De hoogte van de laptopregeling hangt af van uw woonsituatie en verandert ieder jaar in januari en juli. Bekijk de normentabel.

Hoe kan ik de regeling aanvragen?

Wilt u een laptop of Chromebook aanvragen? Klik op ‘Bereken uw recht’. U kunt dan zelf nagaan op welke toeslagen en regelingen van de gemeente u recht heeft. U doorloopt een aantal stappen en vult uw gegevens in. Aan het eind krijgt u een overzicht met persoonlijk advies. Daarna kunt u direct de regeling(en) aanvragen door met DigiD in te loggen. 

Bent u getrouwd of woont u samen? Dan is ook de DigiD van uw partner nodig. Voor kinderen tot 18 jaar kunnen de ouders (of daartoe bevoegd gezag) de melding doen via hun eigen DigiD.

Wanneer krijg ik bericht over mijn aanvraag?

 • Vul in Bereken uw recht uw aanvraag in en verstuur het.
 • Binnen 8 weken krijgt u een brief met een beslissing over uw aanvraag. 
 • Het is mogelijk dat een medewerker van de gemeente u belt om uw aanvraag te bespreken.
 • Als het nodig is, maakt de medewerker met u een afspraak voor een gesprek. Het gesprek gaat over uw situatie en waar u tegenaan loopt.

Mijn aanvraag is goedgekeurd. Hoe bestel ik een laptop of Chromebook?

U krijgt u een brief met daarin een code. Met die code zoekt u op de website The Rent Company een laptop of Chromebook uit. Voordat u dit doet, is het handig om contact op te nemen met de school van uw kind. De school kan u vertellen wat voor een laptop uw kind nodig heeft. 

The Rent Company heeft goede laptops voor schoolgaande kinderen. U hoeft dus niet zelf te onderzoeken welke laptop geschikt is voor uw kind. Het bedrijf werkt samen met scholen in heel Nederland. Ook in Haarlemmermeer. Het bedrijf levert en repareert laptops en Chromebooks.