Bijles

Heeft uw kind bijles of huiswerkbegeleiding nodig, maar kunt u dit niet betalen? Of heeft uw kind binnenkort examen of de Cito-toets? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de bijlesregeling. De regeling is onderdeel van het Kindpakket.

Wat is de bijlesregeling?

Deze regeling is bedoeld voor kinderen die vanuit school weinig of onvoldoende ondersteuning krijgen. Als u voor deze regeling in aanmerking komt, dan is een verklaring vanuit de school nodig dat dat zo is. Uw kind kan in totaal maximaal 1 schooljaar bijles krijgen. Als vanuit de school ondersteuning wordt aangeboden, dan heeft u geen recht op bijles.

De huiswerkbegeleiding, bijles of examentraining moet aangeboden worden door een professionele, geregistreerde organisatie of een gecertificeerde docent. De kosten voor de bijles worden direct betaald door de gemeente aan de docent of organisatie. 

Wanneer kan ik de regeling krijgen?

  • U woont in Haarlemmermeer.
  • Uw kind gaat naar school of volgt een leerwerktraject.
  • Uw kind is tussen de 9 en 18 jaar oud.
  • Op de website van Bereken uw recht kunt u zelf controleren of u een vergoeding kunt krijgen. Klik op de knop ‘Bereken uw recht’ om naar de website te gaan. Daar vult u uw gegevens in en krijgt u een persoonlijk advies.
  • ​U heeft minder dan € 13.010 aan spaargeld. Dit bedrag geldt voor een echtpaar en een alleenstaande ouder. De hoogte van de regeling hangt af van uw woonsituatie en verandert ieder jaar in januari en juli. Bekijk de normentabel.

Hoe kan ik de regeling aanvragen?

Wilt u een vergoeding krijgen voor bijles? Klik dan op de knop ‘Bereken uw recht’. U kunt dan zelf nagaan op welke toeslagen en regelingen van de gemeente u recht heeft. U doorloopt een aantal stappen en vult uw gegevens in.

Aan het eind krijgt u een overzicht met persoonlijk advies. Daarna kunt u direct de regelingen aanvragen door met DigiD in te loggen. Na het versturen van uw aanvraag krijgt u binnen 8 weken een beslissing van de gemeente op uw aanvraag.

Bent u getrouwd of woont u samen? Dan is ook de DigiD van uw partner nodig. Voor kinderen tot 18 jaar kunnen de ouders (of daartoe bevoegd gezag) de melding doen via hun eigen DigiD.

Wanneer krijg ik bericht over mijn aanvraag?

  • U heeft in Bereken uw recht uw aanvraag ingevuld en verstuurd.
  • Het is mogelijk dat een medewerker van de gemeente u belt om uw aanvraag te bespreken.
  • Als het nodig is, maakt de medewerker met u een afspraak voor een gesprek. Het gesprek gaat over uw situatie en waar u tegenaan loopt.