Jong Haarlemmermeer doet mee!

Wil uw kind graag sporten, op muziekles of meedoen aan cultuuractiviteiten? En kunt u dat niet betalen? Dan kunt u misschien gebruikmaken van de regeling ‘Jong Haarlemmermeer doet mee!’. De regeling is onderdeel van het Kindpakket.

Wat is de regeling Jong Haarlemmermeer doet mee?

Deze regeling is bedoeld voor meedoen aan activiteiten. Bijvoorbeeld contributie voor een sportclub en sportkleding, muzieklessen en instrumenten, scouting, theater of kamp. 

De maximale vergoeding is € 500 per kind per jaar (2024).

Voor zwemles en muziekles zijn de maximale vergoedingen anders:

  • Zwemles: € 610 per kind per jaar (2024).
  • Muziekles: € 850 per kind per jaar (2024).

Het Kindpakket 

Onder het Kindpakket valt naast Jong Haarlemmermeer doet mee ook: 

Heb ik recht op de regeling?

U heeft recht op Jong Haarlemmermeer doet mee als: 

  • Uw kind tussen 4 tot en met 17 jaar is. 
  • Uw kind in de gemeente Haarlemmermeer woont. 
  • U heeft een vermogen beneden het vrij te laten vermogen. Bekijk wat de vermogensgrenzen zijn.
  • Voor de regeling geldt de 120% bijstandsnorm. De hoogte van de bijstandsnorm hangt af van uw woonsituatie en verandert ieder jaar in januari en juli. Bekijk de normentabel

U kunt zelf controleren of u een vergoeding kunt krijgen. Klik op de knop Bereken uw recht om naar de website te gaan. Daar vult u uw gegevens in en krijgt u een persoonlijk advies.

Hoe vraag ik de regeling aan?

Wilt u een vergoeding krijgen voor de regeling Jong Haarlemmermeer doet mee? Klik dan op de knop Bereken uw recht. U kunt dan zelf nagaan op welke toeslagen en regelingen van de gemeente u recht heeft. U doorloopt een aantal stappen en vult uw gegevens in.  

Aan het eind krijgt u een overzicht met persoonlijk advies. Daarna kunt u direct de regelingen aanvragen door met DigiD in te loggen. 

Bent u getrouwd of woont u samen? Vul dan samen het formulier in. Want u heeft inkomensgegevens en DigiD van uw partner nodig. Voor kinderen tot 18 jaar kunnen de ouders (of daartoe bevoegd gezag) de melding doen via hun eigen DigiD.

Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

U krijgt binnen 8 weken een beslissing van de gemeente op uw aanvraag.

Als er meer informatie nodig is, maakt de medewerker met u een afspraak voor een gesprek. Het gesprek gaat over uw situatie en waar u tegenaan loopt.

Neem bij vragen contact op met de gemeente via info@haarlemmermeer.nl of 0900 1852.