Jong Haarlemmermeer doet mee!

Wil uw kind graag sporten, op muziekles of meedoen aan cultuuractiviteiten? En gaat dat niet omdat u dit niet kunt betalen? U kunt gebruik maken van de regeling ‘Haarlemmermeer doet mee!’. De regeling is onderdeel van het Kindpakket.

Wat is de regeling 'Jong Haarlemmermeer doet mee!'?

Deze regeling is bedoeld voor meedoen aan activiteiten. Bijvoorbeeld contributie voor een sportclub en sportkleding, muzieklessen en instrumenten, scouting, theater of kamp.

De maximale vergoeding is € 500 per kind per jaar.

Volgt uw kind zwemles? Dan is de maximale vergoeding € 525 per kind per jaar.

Wanneer kan ik de regeling aanvragen?

  • Uw kind is tussen de 4 en 18 jaar oud.

  • Uw kind woont in gemeente Haarlemmermeer.

  • U heeft minder dan € 13.010 aan spaargeld. Dit bedrag geldt voor een echtpaar en een alleenstaande ouder. Voor de regeling geldt de 120% bijstandsnorm. De hoogte van de bijstandsnorm hangt af van uw woonsituatie en verandert ieder jaar in januari en juli. Bekijk de normentabel.

Op de website van Bereken uw recht kunt u zelf controleren of u een vergoeding kunt krijgen. Klik op  ‘Bereken uw recht’ en vul uw gegevens in. U krijgt persoonlijk advies.

Hoe kan ik de regeling aanvragen?

Wilt u weten of u een vergoeding kunt krijgen? Klik dan op de knop ‘Bereken uw recht’. U kunt dan zelf nagaan op welke toeslagen en regelingen van de gemeente u recht heeft. U doorloopt een aantal stappen en vult uw gegevens in. Aan het eind krijgt u een overzicht met persoonlijk advies. Daarna kunt u direct de regelingen aanvragen door met DigiD in te loggen.

Bent u getrouwd of woont u samen? Dan is ook de DigiD van uw partner nodig. Voor kinderen tot 18 jaar kunnen de ouders (of daartoe bevoegd gezag) de melding doen via hun eigen DigiD.

Wanneer krijg ik bericht over mijn aanvraag?

  • U heeft in Bereken uw recht uw aanvraag ingevuld en verstuurd.
  • Mogelijk belt een medewerker van de gemeente u om uw aanvraag te bespreken.
  • Als het nodig is, maakt de medewerker met u een afspraak voor een gesprek. Het gesprek gaat over uw situatie en waar u tegenaan loopt.
  • Na het versturen van uw aanvraag krijgt u binnen 8 weken een beslissing van de gemeente op uw aanvraag.