Raadhuisplein

Start werkzaamheden Raadhuisplein

12 juni 2024
Stadscentrum Hoofddorp

De komende jaren verandert er veel in het stadscentrum. Dat brengt veel werkzaamheden met zich mee. Binnenkort starten de eerste werkzaamheden rondom het Raadhuisplein.

Dit jaar starten er drie projecten waar u misschien iets van merkt.

BouwprojectStart uitvoering*Bouwtijd
Verleggen kabels en leidingen onder het RaadhuispleinJuni 20246 maanden
Woongebouw Sem op het ApriscoterreinEind 20243 jaar
Nieuw gemeentehuisEind 20243 jaar

*Dit is de verwachte planning. De planning kan nog wijzigen door de lopende procedures voor deze projecten, zoals de omgevingsvergunningen voor Sem en het nieuwe gemeentehuis.

Verleggen kabels en leidingen

In juni starten we met het verleggen van de kabels en leidingen. Dit zijn de eerste werkzaamheden op het Raadhuisplein zelf. We moeten kabels en leidingen onder het Raadhuisplein verleggen om de verschillende bouwprojecten mogelijk te maken en de toekomstige herinrichting van het plein voor te bereiden. Dit betekent dat sommige leidingen moeten worden verplaatst. Daarnaast is het versterken van kabels nodig omdat deze meer worden gebruikt. In juli vervangen we ook een deel van de riolering onder het plein.  

Bereikbaarheid Raadhuisplein

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het gebruik van het Raadhuisplein. Alle woningen, bedrijven, winkels en culturele instellingen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Wel worden looproutes anders en wordt het fietsverkeer omgeleid. Deze looproutes en alternatieve fietsroutes worden met borden aangegeven.  

Afsluiting Apriscoterrein

Vanaf het einde van de zomer is de parkeerplaats van het Apriscoterrein gesloten. U kunt hier dan niet meer parkeren. Voordat we het terrein sluiten, ontvangen direct omwonenden en vergunninghouders meer informatie. Er komen dan ook borden in de buurt te staan. Het Apriscoterrein is van een projectontwikkelaar en wordt nu door de gemeente gehuurd. Omdat Sem op deze plek komt, is het huurcontract met de gemeente stopgezet. Het parkeerterrein moet leeg zijn voordat de bouw van het nieuwe pand van start gaat. Vervolgens richt de aannemer de bouwplaats in en start de bouw van Sem eind 2024. Benieuwd waar u kunt parkeren als het parkeerterrein gesloten is? Bekijk de pagina 'Afsluiting  Apriscoterreinexterne-link-icoon’.

Op de pagina ‘Raadhuisplein en omgevingexterne-link-icoon’ staat meer informatie over de plannen op en rondom het Raadhuisplein.