Gerritshoeve

Op de hoek van de Van Heuven Goedhartlaan en de Planetenweg komt de Gerritshoeve, de eerste horecazaak in de nieuwe wijk Hyde Park. Het gebouw van de Gerritshoeve is een bestaande klassieke boerenschuur uit Haarlemmermeer. Deze wordt opnieuw opgebouwd tussen de kastanjebomen. De schuur vormt een mooi contrast met de stadse wijk Hyde Park.

Schets voorkant Gerritshoeve

Afbeelding: Schets van de voorkant van de Gerritshoeve

Bijzondere plek

Het gebouw van de Gerritshoeve is een bestaande klassieke boerenschuur uit Haarlemmermeer. Deze wordt opnieuw opgebouwd tussen de kastanjebomen in Hyde Park. Daar worden nu de kantoren van Beukenhorst-West gesloopt voor de bouw van 3.800 woningen. Het duurzame café-restaurant is 350 vierkante meter groot en er komt een terras met 300 plaatsen. De Gerritshoeve gebruikt zoveel mogelijk lokale producten. Het wordt een plek waar je kan lunchen, dineren en borrelen. Bekijk ook de website van Gerritshoeve. 

Een restaurant vol geschiedenis

Het restaurant wordt ingericht met spullen die iets met de geschiedenis van Haarlemmermeer te maken hebben. Ook zijn er straks verhalen te lezen over de geschiedenis en is er informatie te vinden over wat er in Hoofddorp te doen is. Er komen vijf parkeerplaatsen, waarvan één gehandicaptenparkeerplaats.

Ontstaan idee

Het idee voor de Gerritshoeve ontstond tijdens bijeenkomsten over Hoofddorp Centraal (2014-2018). Architect en horecaondernemer Gijs de Waal deed hieraan mee en zag mogelijkheden voor een restaurant. De Waal heeft ervaring met het opzetten van horecazaken op bijzondere plekken. Zo is hij initiatiefnemer van Hanneke’s Boom in Amsterdam en Bret bij station Sloterdijk.

Planning

De bouw van de Gerritshoeve is begonnen. Bekijk hier foto's van de verplaatsing en heropbouw van de historische hoeve. De verwachting is dat het café-restaurant in het voorjaar van 2024 opengaat.

Meer informatie

  • Meer informatie staat op de website van Gerritshoeve. De gemeente is niet aansprakelijk voor de informatie op websites van anderen.
  • Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het stadscentrum? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Stadscentrum Hoofddorp.


Heeft u een vraag aan de gemeente over de Gerritshoeve? Dan kunt u contact opnemen met Cor Spreeuw via mail: cor.spreeuw@haarlemmermeer.nl