Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Over het Pionier-Bolsterrein

Het Pionier-Bolsterrein verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een gemengd woon-werkgebied. Het gebied ligt tussen de Venneperweg, de Westerdreef en de Operaweg. Er worden ongeveer 2.000 nieuwe woningen gebouwd. Vooral appartementen. We zorgen ervoor dat de woningen samen met de bestaande bedrijven zo goed mogelijk in de nieuwe buurt passen.

Bekijk de vernieuwde video van het plan

Bekijk hieronder de videopresentatie van het voorlopige plan voor het Pionier-Bolsterrein.

Pionier-Bolsterrein 2021

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Presentatie van de plannen voor het Pionier-Bolsterrein in Nieuw-Vennep.

Vragen vanuit de online bijeenkomsten

In juni 2020 heeft de gemeente bijeenkomsten met kleine groepen betrokken personen gehouden. Omdat er geen gewone informatiebijeenkomst georganiseerd kon worden vanwege corona. Ongeveer 60 ondernemers en buurtbewoners waren bij deze videobijeenkomsten aanwezig. Veel vragen van ondernemers gingen over de gevolgen voor hun bedrijf. Ook vroegen zij zich af of hun bedrijf nog wel kon blijven bestaan. De vragen van buurtbewoners gingen over de hoogte van de nieuwbouw, het verkeer over de wegen rondom het gebied en parkeren. Verder kwamen er veel vragen over hoe er gebouwd gaat worden en over overlast van heien en trillingen. Er waren ook vragen over het bouwverkeer en het risico op schade aan woningen of bedrijfsgebouwen.

In oktober 2021 heeft de gemeente een online informatiebijeenkomst georganiseerd om meer uitleg te geven over het ontwerp-masterplan. Deze bijeenkomst kunt u terugkijken op deze YouTube-paginaexterne-link-icoon. Tijdens deze bijeenkomst konden mensen vragen stellen via WhatsApp. 

De gemeente heeft een pagina met veelgestelde vragenexterne-link-icoon opgesteld. Hier staan de vragen die tijdens de bijeenkomsten zijn gesteld met de bijbehorende antwoorden. 

Meer informatie

Als u vragen heeft kunt u via het e-mailadres pionier-bolsterrein@haarlemmermeer.nl contact opnemen met de gemeente. U kunt ook contact opnemen met projectmanager Arjen Mulder via 0900-1852. Voor praktische vragen kunt u contact opnemen met de project assistent Annelies Gosselink, ook via 0900-1852.