.

Westerdreefkwartier

Het Westerdreefkwartier is onderdeel van het Pionier-Bolsterrein in Nieuw-Vennep. Het Pionier-Bolsterrein verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een gemengd woon-werkgebied. De ontwikkelaar van het Westerdreefkwartier is Van Wijnen. Het Westerdreefkwartier is het eerste nieuwbouwproject op het Pionier-Bolsterrein. Het komt op de plek waar eerst drukkerij ARGO stond, op de hoek van de Venneperweg en de Westerdreef.

Plan Westerdreefkwartier

Het plan van Het Westerdreefkwartier bestaat uit 6 eengezinswoningen aan de Westerdreef en 130 appartementen aan het Westerkwartier en de Venneperweg, waarvan 40 sociale huurwoningen en 90 koopwoningen. De appartementen bestaan uit 4 verdiepingen verdeeld over 6 blokken. Bij de rotonde komen 2 appartementen op een vijfde verdieping. De woningen komen rondom een binnentuin met groen en een speeltuin te liggen. Onder het gebouw komt een parkeergarage met plek voor ongeveer 70 auto's. 

Afbeelding: ontwerp van het Westerdreefkwartier in Nieuw-Vennep.

Planning

Op dit moment wordt de vroegere drukkerij Argo op de hoek van de Venneperweg en de Westerdreef gesloopt. Dit gebeurt met mobiele kranen en knijpers. Het geeft wat overlast, maar dit wordt zo veel mogelijk tot een minimum beperkt. Volgens de planning duren de sloopwerkzaamheden tot in oktober. Daarna wordt het terrein klaar gemaakt voor de bouw. Ook beginnen dan de werkzaamheden voor de aanleg van elektriciteitskabels, gasleidingen en waterleidingen. In 2022 beginnen de heiwerkzaamheden.

Sloop gebouw Argo drukkerij
 
Sloop gebouw Argo drukkerij

Foto's: Danny de Casembroot. 
Sloop van de vroegere drukkerij Argo op de hoek van de Venneperweg en de Westerdreef.

Meer informatie en nieuwsbrief bouwwerkzaamheden

Voor vragen en opmerkingen over de werkzaamheden kunt u mailen naar de ontwikkelaar via contact@bouwwesterdreefkwartier.nl. Via dit e-mailadres kunt u zicht ook aanmelden voor de nieuwsbrief van Van Wijnen over de bouwwerkzaamheden. 

Bekijk ook

Het Westerdreefkwartier loopt vooruit op het masterplan voor het Pionier-Bolsterrein. Lees meer over het ontwerp-masterplan voor het Pionier-Bolsterrein of bekijk het nieuwsbericht 'Samenwerking om woningen te bouwen op De Pionier'.