.

Westerdreefkwartier

Het Westerdreefkwartier is onderdeel van het Pionier-Bolsterrein in Nieuw-Vennep. Het Pionier-Bolsterrein verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een gemengd gebied voor wonen en werken. De ontwikkelaar van het Westerdreefkwartier is Van Wijnen. Het Westerdreefkwartier is het eerste nieuwbouwproject op het Pionier-Bolsterrein. Het komt op de plek waar eerst drukkerij ARGO stond, op de hoek van de Venneperweg en de Westerdreef.

Plan Westerdreefkwartier

Het plan van Het Westerdreefkwartier bestaat uit 6 eengezinswoningen aan de Westerdreef en 130 appartementen aan het Westerkwartier en de Venneperweg, waarvan 40 sociale huurwoningen en 90 koopwoningen. De appartementen bestaan uit 4 verdiepingen verdeeld over 6 blokken. Bij de rotonde komen 2 appartementen op een vijfde verdieping. De woningen komen rondom een binnentuin met groen en een speeltuin te liggen. Onder het gebouw komt een parkeergarage met plek voor ongeveer 70 auto's. 

Afbeelding: ontwerp van het Westerdreefkwartier in Nieuw-Vennep.

Planning

De sloopwerkzaamheden zijn afgerond en het terrein is klaargemaakt voor de bouw. Van Wijnen heeft zich de afgelopen periode voorbereid op de volgende fase van de bouw. Van Wijnen is gestart met de heiwerkzaamheden. Deze werkzaamheden geven wat overlast. Van Wijnen neemt maatregelen om de overlast zo klein mogelijk te houden. Ook worden er meters geplaatst in de buurt die bijhouden hoe hard de trillingen zijn. Tijdens de heiwerkzaamheden rijdt er bouwverkeer in de buurt. Verder staan er bij het inladen van de heipalen verkeersregelaars die het verkeer kort moeten omleiden. Dit is nodig voor de veiligheid.

Meer informatie en nieuwsbrief bouwwerkzaamheden

Meer informatie vindt u op de website van het Westerdreefkwartier. Voor vragen en opmerkingen over de werkzaamheden kunt u mailen naar de ontwikkelaar via contact@bouwwesterdreefkwartier.nl. Via dit e-mailadres kunt u zicht ook aanmelden voor de nieuwsbrief van Van Wijnen over de bouwwerkzaamheden. 

Bekijk ook

Het Westerdreefkwartier loopt vooruit op het masterplan voor het Pionier-Bolsterrein. Lees meer over het masterplan voor het Pionier-Bolsterrein.