Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Tennislocatie

Tennisvereniging Hoofddorp (TVH), Stichting Tennishal Hoofddorp (STH) en de gemeente zijn lang met elkaar in gesprek geweest over de herontwikkeling van de tennislocatie en tegenoverliggende Emmaschoollocatie in Stadscentrum Hoofddorp.

Ruimtelijk plan financieel niet haalbaar

Eind 2021 heeft een extern ontwerpbureau gezamenlijk met de drie partijen een ruimtelijk plan opgesteld voor de tennislocatie en Emmaschoollocatie aan de Prins Hendriklaan. De TVH/STH en gemeente hebben onderzocht of dit plan ook financieel haalbaar was binnen de kaders die de gemeenteraad in 2020 heeft meegegeven. In oktober 2022 liet verantwoordelijk wethouder Jurgen Nobel per brief aan de gemeenteraad weten dat er op dit moment geen financieel haalbaar plan is. Op dit moment is de gemeenteraad aan zet. Op 27 oktober 2022 gaat de gemeenteraad in gesprek over de tennislocatie.

Tennis- en Emmaschoollocatie gescheiden

De gemeenteraad besloot eind 2022 dat een gezamenlijke herontwikkeling van de tennis- en Emmaschoollocatie niet haalbaar is. De raad besloot ook de ontwikkeling van de Emmaschoollocatie en de herontwikkeling van de tennislocatie van elkaar te splitsen. De tennislocatie wordt met het raadsbesluit niet herontwikkeld. TVH, STH en gemeente kijken wel samen naar hoe de huidige tennislocatie meer samenhang kan krijgen met de groene omgeving van het stadspark. Ook wordt bekeken of de wens van TVH om padelbanen te realiseren tot de mogelijkheden behoort. In verband met de geluidsnormen moet er voldoende afstand tussen de padelbanen en de bestaande woningen en de toekomstige ontwikkeling van de Emmaschoollocatie zijn. De ontwikkeling van de Emmaschoollocatie wordt in de toekomst dus opgepakt als los project. De gemeente gaat aan de slag met de ontwerpuitgangspunten voor de locatie en gaat daarna op zoek naar een geschikte projectontwikkelaar en investeerder.  

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het stadscentrum? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Stadscentrum Hoofddorp. Heeft u een vraag aan de gemeente over de Tennis- of de Emmaschoollocatie? Dan kunt u een e-mail sturen naar stadscentrumhoofddorp@haarlemmermeer.nl