Het stadscentrum van… Anita

26 juli 2022
Stadscentrum Hoofddorp

Deze zomer vertellen we graag meer over de relatie van een aantal inwoners en ondernemers met Stadscentrum Hoofddorp. We spraken Anita Stokx. Geboren en opgegroeid in Amsterdam, maar ze woont al ruim 25 jaar in Hoofddorp. Ze heeft voor Hoofddorp gekozen om haar dochter in een rustigere omgeving op te laten groeien en is nog steeds mij met die keuze. Inmiddels is haar dochter al lang het huis uit, maar Anita is met veel plezier in Hoofddorp blijven wonen.

Het interview met Anita

Wat is uw woonsituatie en hoe vaak bent u in het stadscentrum?

Ik woon samen met mijn man net buiten het stadscentrum. Bij het Arnolduspark. Ik ben wekelijks toch wel een paar keer te vinden in het centrum. Het is zo dichtbij dat ik snel even langs wandel of fiets. Als ik iets nodig heb of om de gezelligheid op te zoeken. 

Wat doet u het liefst in Stadscentrum Hoofddorp?

‘Ik fiets en wandel graag. Na een lange tocht eindig ik het liefst in het centrum voor een hapje en een drankje.’

Wat is uw favoriete eigenschap van het stadscentrum?

‘Dat het echt nog wel een oude kern heeft. Daar wordt nu natuurlijk wel omheen gebouwd, maar de oude kern blijft het leukst.’

Wat vindt u de mooiste plek rondom het stadscentrum?

‘De omgeving rond de molen en het Fort van Hoofddorp is toch wel mijn favoriete plek. Dat is nog echt oud, maar we maken er allemaal nog gebruik van. Ik vind het heel bijzonder dat je zo dichtbij het winkelcentrum ineens op een stukje groen staat met koeien en schapen! Ook zijn er hele leuke kleine paadjes die beginnen tussen de geniedijk en praktijkschool de Linie.’

Hoe ziet het stadscentrum er volgens u uit over 10 jaar?

‘Ik denk dat het over 10 jaar een stuk drukker is in ons stadscentrum. Zeker door de bouw van Hyde Park en de goede verbinding die we hebben en krijgen met Amsterdam. Ik hoop dat met die drukte ook meer terrasjes en uitgaansgelegenheden komen.

Wat vindt u belangrijk in Stadscentrum Hoofddorp? 

Ik vind het heel belangrijk dat je alles kunt vinden wat je nodig hebt. Van boodschappen doen tot uitgaansgelegenheden. 

Als u een idee mocht inbrengen voor de ontwikkeling van Stadscentrum Hoofddorp, wat zou dat dan zijn?

Dat er nog wel veel groen blijft tussen alle nieuwbouw. Daar word ik heel blij van! Ook zouden nog een aantal extra fiets- en wandelbruggen langs de Hoofdvaart heel fijn zijn. 

Wilt u ook iets vertellen over uw favoriete plek in Stadscentrum Hoofddorp? 

Laat het ons dan weten via stadscentrumhoofddorp@haarlemmermeer.nl. Zet hiervoor ‘Portret Stadscentrum’ in het onderwerp.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws over Stadscentrum Hoofddorp? U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief

Foto van Anita Stokx