Stadspark Hoofddorp

Denk mee over speelplekken in Stadspark Hoofddorp

29 januari 2024
Stadscentrum Hoofddorp

In Stadspark Hoofddorp wordt binnenkort plaatsgemaakt voor de aanleg van twee nieuwe speelplekken. De gemeente wil een speelplek inrichten voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 5 jaar en een voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Iedereen mag hierover meedenken. Dit gaat in twee stappen. Het invullen van een online vragenlijst en gezamenlijk een ontwerp maken tijdens een bijeenkomst op 6 februari.

Het stadspark wordt op dit moment door aannemer De Wilde opnieuw ingericht. Voor de nieuwe speelplekken werkt de gemeente samen met Kompan. Dit bedrijf heeft veel ervaring in het ontwerpen, aanleggen en opknappen van speelplekken. 

Vragenlijst toekomstige speeltoestellen

U kunt van 24 januari t/m 5 februari 2024 meedenken over de toekomstige speeltoestellen door een online vragenlijst in te vullen. De vragenlijst staat op de webpagina Stadspark Hoofddorp. In de vragenlijst kunt u of uw kind stemmen op verschillende thema’s en speeltoestellen voor de speelplekken. De vragenlijst is anoniem. Er worden geen persoonsgegevens gevraagd of bewaard. We gebruiken de uitkomsten daarna voor het maken van een ontwerp, samen met de buurt.  

Ontwerp mee tijdens de bijeenkomst op 6 februari

Op 6 februari 2024 wordt er een ontwerpbijeenkomst georganiseerd in gemeentekantoor Beukenhorst, Taurusavenue 100 in Hoofddorp. De bijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Wilt u hierbij zijn? Dan bent u welkom bij de bezoekersbalie. De aanwezigen gaan in groepen aan de slag om een ontwerp te maken. Als basis hiervoor worden de uitkomsten van de online vragenlijsten gebruikt. Hierna kiezen alle aanwezigen samen voor één ontwerp per speelplek. Kompan werkt deze ontwerpen al tijdens de bijeenkomst uit in 2D en in 3D. 

Er komen standaard speeltoestellen

Er is eerder meegedacht over de toekomstige speelplekken in het stadspark. Kinderen van de JP Heijeschool en de jongerengemeenteraad waren hierbij betrokken. Hierbij konden de kinderen zelf meedenken en ontwerpen. Uit de ideeën kwam naar voren dat er speeltoestellen op maat gemaakt moesten worden. Dat blijkt helaas te duur. Daarom kiezen we ervoor om nieuwe ontwerpen te maken met standaard speeltoestellen die net zo leuk zijn om mee te spelen. De wensen en ideeën die we eerder hebben ontvangen nemen we zo veel als mogelijk mee tijdens deze ontwerpbijeenkomst. Daarnaast kunnen bewoners en ondernemers nu ook meedenken.  

Planning

Het aanleggen van de speelplekken duurt ongeveer drie weken. De aannemer verwacht in maart 2024 te starten met de werkzaamheden. Als er meer bekend is over de planning, leest u dat op de webpagina Stadspark Hoofddorp.