Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Afsluiting parkeerterrein Aprisco

Vanaf het einde van de zomer is de parkeerplaats van het Apriscoterrein gesloten. Parkeren is dan niet meer mogelijk op het terrein. Het Apriscoterrein is van een projectontwikkelaar. De gemeente huurt het terrein al vanaf eind 2004. Omdat gebouw Sem op deze plek komt, wordt het huurcontract met de gemeente stopgezet. De gemeente is verantwoordelijk voor het leegmaken van het terrein. Dit moet klaar zijn voordat de bouw van het nieuwe pand start.

Parkeerterrein Aprisco

Afbeelding: parkeerterrein Aprisco

Voordat we het terrein sluiten, ontvangen bewoners en ondernemers in de buurt nog een brief met meer informatie en de planning. Er komen dan ook borden in de buurt te staan. Vervolgens richt de aannemer de bouwplaats in en start de bouw van Sem eind 2024.

Andere parkeermogelijkheden

Parkeerplaatsen in de omgeving van het Apriscoterrein blijven wel beschikbaar. Bezoekers, bewoners en ondernemers die geen parkeervergunning hebben, kunnen uitwijken naar parkeerplaatsen in de omgeving. Dit zijn de parkeerplaatsen langs de Kruisweg, tussen het cultuurgebouw en de Burgemeester van der Willigenlaan, de ondergrondse parkeergarages of het parkeerterrein aan de Binnenweg.  

Vergunninghouders

Mensen die op dit moment met een parkeervergunning parkeren op het Apriscoterrein, kunnen parkeren in parkeerzone B. Het Apriscoterrein is daar straks geen onderdeel meer van omdat er geen parkeermogelijkheid meer is. Wilt u weten waar de parkeerzones precies liggen? Ga naar de Kaart Betaald parkeren en blauwe zonesexterne-link-icoon. Het kan helaas langer duren om een parkeerplek te vinden in de genoemde zone, ook al zijn er genoeg openbare plekken beschikbaar. Ook kan de loopafstand groter worden.

Gehandicaptenparkeerplaatsen  

Er verdwijnen ook gehandicaptenparkeerplaatsen op het Apriscoterrein. Voor deze parkeerplaatsen wordt langs de Kruisweg een aantal bestaande parkeerplaatsen aangewezen. Het aantal gehandicaptenparkeerplaatsen wordt indien nodig ook op het parkeerterrein tussen Cpunt en de Burgemeester van der Willigenlaan uitgebreid. We zijn in gesprek met mensen die een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken hebben, over een andere goede plek.