Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Aardgasvrij verwarmen

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Daarom gaan we op zoek naar andere manieren om onze gebouwen te verwarmen. Deze overstap noemen wij de warmtetransitie. We snappen dat u vragen heeft. Op deze pagina leest u er meer over.

Volgens het Klimaatakkoord worden uiterlijk in 2050  gebouwen en woningen op een andere manier verwarmd. Ook koken en water verwarmen gebeurt dan niet meer met aardgas. Het is dus niet zo dat we van vandaag op morgen van het aardgas afgaan. Daar is ruim de tijd voor en het gaat stap voor stap. De gemeente begeleidt het aardgasvrij maken van de buurten. In dit proces worden inwoners en ondernemers zo vroeg mogelijk betrokken. Initiatieven, plannen en afspraken die gemaakt worden, leggen we vast in een wijkplan.

De gemeente heeft al bekeken wat per wijk de meest haalbare en betaalbare manier is om over te stappen naar aardgasvrij verwarmen. Dit is vastgelegd in de Warmtevisieexterne-link-icoon. Het is uiteindelijk aan inwoners en ondernemers om zelf te kiezen wanneer en op welke manier zij dit doen. Onderaan deze pagina ziet u meer over de warmtevisie in beeld. Wilt u weten wat voor uw wijk de beste oplossing is? Bekijk dit op de interactieve kaart voor de warmtetransitie. Op de pagina over warmtebronnen en technieken leest u meer informatie over op welke manieren u uw huis kunt verwarmen.

Een aantal belangrijke links:

Waarom gaan we van het aardgas af?

Twijfelt u over anders verwarmen?

Wat kost het?

Benieuwd wat u kunt doen?

Bekijk hier hoe én waar al plannen zijn

Bekijk ook onderstaande video over duurzaam verwarmen:

Video: Warmtevisie Haarlemmermeer, de overstap naar duurzaam verwarmen.

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Warmtevisie in beeld

Infographic warmtevisie in beeld

Heeft u nog vragen?

Bekijk veelgestelde vragen over anders verwarmen in Haarlemmermeer. Of mail ons via energie@haarlemmermeer.nl