Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Wat kost het?

Denkt u dat het aardgasvrij maken van een huis veel geld kost? Met energiebesparende maatregelen kan uw energierekening al tientallen tot honderden euro's per jaar naar beneden gaan. Zelfs kleine maatregelen kunnen uw energierekening al verlagen.

Aardgasvrij verwarmen hoeft niet in een keer te gebeuren. U kan het stap voor stap doen. Wat het kost verschilt per situatie en per huis. Bekijk een aantal voorbeelden met verschillende soorten woningen en situaties via Milieu Centraalexterne-link-icoon. Dit is een praktische gids voor iedere duurzame stap. U kunt ook de verbeterscan doen. U ziet dan direct welke aanpassingen voor uw huis nodig zijn, wat het kost en wat het oplevert.

Begint u liever klein? 

Er zijn ook maatregelen die vrijwel geen geld kosten. Want alle kleine beetjes helpen. Wij delen simpele dingen die u nu kan doen voor kleine besparingen in huis. 

Benieuwd of u recht heeft op subsidie? 

Er zijn manieren om de kosten lager te maken. Bekijk onze pagina Hulp met geld of lees meer via Energieloket Haarlemmermeer - Subsidiesexterne-link-icoon.

Bezoek het Energieloket Haarlemmermeer

Voor meer informatie over anders verwarmen, verwijzen we u graag naar het Energieloket Haarlemmermeerexterne-link-icoon. Dit is een verzamelplek voor alle hulp die u wilt voor een duurzaam huis in Haarlemmermeer. Zij geven persoonlijk advies en informatie over subsidies en hebben ook een overzicht met gratis bespaartips.