Beeldkwaliteitsplan Nieuwe Kom

Het beeldkwaliteitsplan geeft het kader weer voor de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte. Hierin staan de voorwaarden voor de architecten van de gebouwen. In het beeldkwaliteitsplan staat bijvoorbeeld wat voor gevelstenen er gebruikt kunnen worden en wat voor dak de bebouwing krijgt.

Beeldkwaliteitsplan uit 2022

Het college van burgemeester en wethouders stemde in februari 2022 in met het vernieuwde beeldkwaliteitsplan voor De Nieuwe Kom. Het beeldkwaliteitsplan hiervoor kwam uit 2010 en sloot niet meer aan op een groot dorp en de veranderde situatie. Ook moest er rekening gehouden worden met de klimaatverandering in de openbare ruimte. U kunt het beeldkwaliteitsplan uit 2022 bekijken op de website van de gemeenteraadexterne-link-icoon.

De gemeente organiseerde een informatiebijeenkomst over het beeldkwaliteitsplan 

Om het beeldkwaliteitsplan te presenteren organiseerde de gemeente een informatiebijeenkomst. De bijeenkomst begon met een presentatie over het vernieuwde beeldkwaliteitsplan. Na de presentatie was er ruimte voor bezoekers om vragen te stellen en om met de gemeente in gesprek te gaan. Het verslag van de informatiebijeenkomst leest u hier.

U kon reageren op het plan

Tijdens de informatiebijeenkomst konden bezoekers reageren op het plan door een reactieformulier in te vullen. Voor mensen die niet bij de informatiebijeenkomst waren of later nog wilden reageren, was er een online reactieformulier. Deze kon worden ingevuld tot en met 21 maart 2022. De gemeente heeft de reacties bekeken en heeft waar nodig het beeldkwaliteitsplan aangepast. 

Veelgestelde vragen over het beeldkwaliteitsplan

De gemeente heeft tijdens de bijeenkomst van 7 maart 2022 vragen ontvangen. We hebben deze beantwoord en de vragen en antwoorden gebundeld op de webpagina ‘Veelgestelde vragen beeldkwaliteitsplan Nieuwe Kom’. 

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met projectmanager Christien Jordaan. Dit kan door te bellen naar 0900 1852 of door een e-mail te sturen naar nieuwekom@haarlemmermeer.nl