Vind uw personeel: WSP en Werkcentrum

Als u op zoek bent naar personeel, kunnen Werkgeversservicepunt (WSP) Haarlemmermeer en Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam u helpen. WSP koppelt u aan werkzoekend talent. Ook zijn er subsidies om u te helpen mensen in dienst te nemen. Het Werkcentrum koppelt uw vraag en aanbod aan die van andere werkgevers. Het resultaat? Meer kansen en minder werkeloosheid.

Wat is WSP Haarlemmermeer?

WSP Haarlemmermeer is onderdeel van Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam. Dit is een samenwerkingsverband van UWV, Pantar, AM Match en gemeenten in de regio. Dankzij deze samenwerking kan WSP alle werkgevers in de regio helpen aan passend personeel.

De accountmanagers van WSP brengen u in contact met talenten die op zoek zijn naar werk. Bij zulke werkzoekenden kunt u denken aan jongerenexterne-link-icoon, 50-plussersexterne-link-icoon, statushoudersexterne-link-icoon (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) en mensen met een (arbeids-)beperkingexterne-link-icoon. Die stuk voor stuk gemotiveerd zijn om een succes te maken van de kans die u hen biedt.

Inclusief ondernemen

Doordat WSP samenwerkt met betrokken werkgevers als u ontstaan er arbeidskansen voor een kwetsbare groep werkzoekenden. Waardoor u op uw beurt inclusief onderneemt. Op de website van WSP Groot-Amsterdam vindt u meer informatie over de voordelen van inclusief ondernemenexterne-link-icoon.

Hoe helpt WSP mij?

Werving en selectie

WSP doet werving en selectieexterne-link-icoon voor werkgevers. Als u het druk hebt, kan WSP u ontzorgen en kandidaten vinden die aansluiten bij uw personeelsvraag en de competenties die u zoekt. Of kandidaten die bijvoorbeeld vanuit een leerwerktraject bij u kunnen starten. Matchmakers spelen daarbij een belangrijke rol: zij bereiden kandidaten voor, geven trainingen en kunnen goed inschatten welke kandidaat bij uw vacature past.

Advies

Ook als u invulling wilt geven aan de Participatiewet binnen uw organisatie, kan WSP daarover adviseren. Een arbeidsanalyseexterne-link-icoon geeft u bijvoorbeeld een goed beeld van de werkzaamheden die werkzoekenden met een arbeidsbeperking bij u kunnen doen.

Ondersteuning

Geeft u een van de talenten een kans in uw bedrijf? Dan kunnen de accountmanagers van WSP samen met u kijken welke mogelijkheden er zijn voor ondersteuning. Denk hierbij aan een jobcoach of hulpmiddelen om het werk goed te doen. Ook zijn er bijvoorbeeld subsidies en vergoedingen die u tijd en kosten besparen. In het subsidiefilterexterne-link-icoon ziet u meteen welke subsidies er zijn voor u als werkgever in Haarlemmermeer. Ook vindt u hier meer uitleg over de beschikbare subsidies.

Hoe vraag ik subsidie voor loonkosten aan?

2 soorten subsidies

De subsidie voor loonkosten is een financiële vergoeding voor de loonkosten. Er zijn 2 soorten subsidies:

 1. Tijdelijke loonkostensubsidieexterne-link-icoon.
 2. Loonkostensubsidie naar loonwaardeexterne-link-icoon.

Voorwaarden tijdelijke loonkostensubsidie

Wilt u een tijdelijke loonkostensubsidie aanvragen? In Haarlemmermeer moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Een casemanager of accountmanager heeft u laten weten dat de kandidaat in aanmerking komt voor de tijdelijke loonkostensubsidie.
 • U biedt de kandidaat een arbeidsovereenkomst (contract tussen werkgever en werknemer) aan van minimaal 6 maanden voor minimaal 16 uur per week.
 • Er is geen concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst opgenomen.
 • Er is niet eerder een werknemer met loonkostensubsidie onterecht ontslagen.
 • Er is niet eerder een arbeidsovereenkomst van een werknemer met loonkostensubsidie onterecht niet verlengd.
 • U vraagt de tijdelijke loonkostensubsidie aan binnen 30 dagen na start van de arbeidsovereenkomst.
 • U bent geen gemeentelijke organisatie.
 • Uw onderneming staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. 

Voorwaarden loonkostensubsidie naar loonwaarde

Voor een loonkostensubsidie naar loonwaarde moet u in Haarlemmermeer voldoen aan deze voorwaarden: 

 • U heeft vooraf gemeld dat u een persoon met een arbeidsbeperking een betaalde baan wilt geven. Dit geeft u door aan de gemeente of aan AM Match.
 • De kandidaat heeft een arbeidsbeperking en staat geregistreerd in het Landelijk Doelgroepregister.
 • De kandidaat heeft een proefplaatsing bij u gehad. Tijdens de proefplaatsing heeft de jobcoach van AM Match een meting van de loonwaarde gedaan.
 • U biedt de kandidaat direct na de proefplaatsing een arbeidsovereenkomst aan.
 • U wilt de kandidaat ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling op de werkplek.
 • U vraagt de loonkostensubsidie naar loonwaarde binnen 3 maanden na start van de arbeidsovereenkomst aan. 

Subsidie voor loonkosten aanvragen

Wilt u een subsidie voor loonkosten aanvragen? Gebruik dan het digitale aanvraagformulierexterne-link-icoon.

Wat voor vacatures kan ik plaatsen bij WSP?

WSP is gespecialiseerd in elke branche. Er zijn bijvoorbeeld vacatures voor:

 • Magazijnmedewerkers.
 • Logistiek medewerkers.
 • Horecamedewerkers.
 • Zorg- of thuiszorgmedewerkers.
 • ICT-medewerkers.

Een vacature plaatsenexterne-link-icoon is makkelijk: u vult een kort formulier in en daarna neemt een WSP-adviseur contact met u op. Na dat gesprek gaat WSP in hun grote bestand op zoek naar de juiste kandidaat voor u.

Hoe kan ik WSP bereiken?

Voor algemene vragen kunt u een e-mail sturen naar wsp@haarlemmermeer.nl.

Op de website van WSP Groot-Amsterdamexterne-link-icoon vindt u nog meer informatie over de diensten van WSP. Vragen stelt u daar via het contactformulierexterne-link-icoon.

Wat is Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam?

Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdamexterne-link-icoon is een initiatief van de gemeente Haarlemmermeer, het UWV en andere partners. Het Werkcentrum helpt personeel van de ene werkgever naar de andere. En is er dus voor u als u:

Bezoek grootamsterdamwerktdoor.nlexterne-link-icoon voor meer informatie en de contactmogelijkheden.