Vergunning kansspelautomaten

Bent u horecaondernemer en wilt u in uw zaak een speelautomaat plaatsen? Dan heeft u soms een vergunning nodig. Deze vergunning heet de aanwezigheidsvergunning voor speelautomaten.

Wat moet ik weten als ik een vergunning voor een speelautomaat wil aanvragen?

Er zijn 2 soorten speelautomaten:

  • Behendigheidsautomaten, zoals flipperautomaten. Hiervoor heeft u geen vergunning nodig.
  • Gok- of kansspelautomaten, waarmee iemand geld kan winnen. Dit zijn bijvoorbeeld fruitautomaten. Hiervoor heeft u wel een vergunning nodig.

Heeft u een café, bar of restaurant? Dan kunt u een vergunning aanvragen voor maximaal 2 kansspelautomaten. Voor maximaal 3 jaar. Uw bedrijf moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Uw horecabedrijf heeft een geldige drank- en horecavergunning.
  • Uw bedrijf is ingeschreven bij het Bedrijfschap Horeca.
  • De activiteiten van uw bedrijf richten zich op mensen van 18 jaar en ouder.
  • Bezoekers komen naar uw café of restaurant om iets te drinken of te eten. Er zijn geen andere activiteiten die bezoekers trekken. Dit is anders bij bijvoorbeeld een bowlingbaan.
  • De leverancier die de speelautomaten plaatst heeft een exploitatievergunning.

Hoe vraag ik een vergunning voor een speelautomaat aan?

Vul het aanvraagformulier kansspelautomaten volledig in. Dit formulier vindt u onder 'documenten'. Stuur het ingevulde formulier naar:  

Gemeente Haarlemmermeer
Cluster Veiligheid - Team Vergunningen
Postbus 250 2130 AG Hoofddorp  

U kunt het aanvraagformulier ook mailen naar info@haarlemmermeer.nl. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Team Vergunningen via telefoonnummer 0900 1852.

Binnen 8 weken hoort u of u de vergunning krijgt.

Wat kost een aanvraag?

Een vergunningsaanvraag voor 1 kansspelautomaat kost € 71,80 per jaar. Voor de tweede en iedere volgende automaat zijn de kosten van een aanvraag € 43,05 per jaar. Ook als uw aanvraag wordt afgewezen, betaalt u dit bedrag. Geldt de vergunning voor een periode korter of langer dan 1 jaar? Dan verhoogt of verlaagt de gemeente het bedrag.