Klein kansspel organiseren

Organiseert u een bingo, rad van fortuin, vogelpiekspel of ander klein kansspel? En doet u dit in besloten kring? Dan hoeft u geen melding te doen. Is uw spel openbaar? Meld het dan bij de gemeente.

Wat is een klein kansspel?

Bij een klein kansspel gokken de deelnemers om te kunnen winnen. Zij hebben zelf geen invloed op het spel. Voorbeelden van kleine kansspelen zijn een bingo, vogelpiekspel of een rad van fortuin. 

Wat zijn de voorwaarden voor het organiseren van een openbaar klein kansspel?

  • Het prijzenpakket is per ronde niet meer waard dan € 400 en de totale waarde van de prijzen is niet meer waard dan € 1550. Is het prijzenpakket hoger dan € 400 per ronde of € 1550 in totaal? Vraag dan een vergunning aan. 
  • De opbrengst dient een algemeen belang. Denk hierbij aan het herstel van een clubgebouw, het jubileum van een vereniging of het aanschaffen van nieuwe uniformen voor een fanfare. 
  • Alleen een vereniging mag een klein kansspel organiseren. Deze vereniging moet minimaal 3 jaar bestaan. 

Een klein kansspel mag nooit plaatsvinden op een locatie waar een horecavergunning geldig is. 

Organiseert u een kansspel om iets te promoten? Bijvoorbeeld door middel van een like-en-win actie op social media? Dan gelden andere voorwaarden. Deze vindt u op kansspelautoriteit.nlexterne-link-icoon.  

Hoe meld ik een klein kansspel bij de gemeente?

U moet een kansspel minimaal 14 dagen van tevoren melden. Dit doet u via het online meldingsformulierexterne-link-icoon. U heeft hiervoor DigiD of eHerkenning nodig. 

Wat kost het melden van een klein kansspel?

Melden kost u niets.

Waar kan ik terecht met vragen?

Stuur bij vragen een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Gebruik Kansspel organiseren als onderwerp van uw mail. U kunt ook bellen via 0900 1852