Speelplekken opknappen

In de gemeente Haarlemmermeer wonen veel kinderen. De gemeente wil dat de jeugd leuk en veilig buiten kan spelen en sporten. Daarom is het belangrijk dat er genoeg speelplekken in uw buurt zijn. Elk jaar is er een controle van de speelplekken op kwaliteit en veiligheid. Ook kijken we regelmatig of we een speelplek anders moeten inrichten. Daarvoor luisteren we naar de wensen van inwoners. Ook gebruiken we gegevens over de bevolkingssamenstelling in een wijk.

Online meedenken

Uw stem en die van de kinderen spelen bij het opknappen van speelplekken een grote rol! Voor het opnieuw inrichten van de speelplek werkt de gemeente samen met firma Kompan. Dit bedrijf is specialist in het ontwerpen en opknappen van speelplekken. 

Het meedenken gaat online in 3 stappen:

  1. Een online vragenlijst (korte verlanglijst) invullen. We vragen en bewaren geen persoonsgegevens. De uitkomsten uit de vragenlijst komen op de website. We gebruiken deze ook voor de online ontwerpbijeenkomst.
  2. Live vragen stellen of een reactie geven tijdens 2 MS Teams-bijeenkomsten.
  3. Samen met u en de kinderen de speelplek inrichten tijdens een ontwerpbijeenkomst via MS Teams. We maken samen een ontwerp in 2D en 3D. Hiervoor gebruiken we de uitkomsten uit de vragenlijst en de informatie uit de live vragen stellen-bijeenkomsten.

Online bijeenkomsten

Wilt u online vragen stellen of deelnemen aan een online ontwerpbijeenkomst? Dat kan. Kijk onder 'Deze speelplekken knappen we op' en klik op de speelplek waarover u wilt meedenken.

Lees ook de uitleg en spelregels over online bijeenkomsten.

Deze speelplekken knappen we op

Hoofddorp

Nieuw-Vennep

Zwaanshoek

Zwanenburg

Planning opknappen speelplekken

Het opknappen van de speelplek duurt ongeveer 1 tot 2 weken. Dit hangt af van de soort werkzaamheden. De (precieze) planning staat bij de speelplek. De planning kan aangepast worden. Dit hangt bijvoorbeeld af van het weer of andere onverwachte zaken.

Contact

Met vragen kunt u bellen naar Christiaan Homburg (werkvoorbereider bouwkunde), via telefoonnummer 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Graag de naam van de speelplek in het onderwerp zetten.