Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Floriande-West

Samen met inwoners van Floriande-West gaan we duurzame stappen zetten naar een aardgasvrije wijk. We zijn benieuwd, hoe staan jullie daarin? Wat zijn de vragen die bij jullie spelen? Hebben jullie vragen over de oplossingen, en wie daarbij helpt?

Denkt u mee? 

Op maandagavond 13 november vond de bewonersavond van de Wijkraad Floriande plaats. Het was een geslaagde avond waarbij inwoners konden meedenken over aardgasvrije eilanden en hun vragen en ideeën konden delen. Kon u niet aanwezig zijn, maar wilt u wel meedenken over aardgasvrije eilanden in Floriande? Meld u hier aan voor de werkgroepexterne-link-icoon.

Weekmarkt en Gluren bij de buren 

Op zaterdag 28 oktober was er een weekmarkt in Floriande. Gemeente Haarlemmermeer stond samen met het Energieloketexterne-link-icoon met een stand op deze markt. Bij deze stand kon u met ons in gesprek over het aardgasvrij maken van de eilanden in Floriande. Ook kon u zich hier aanmelden om mee te denken over een aanpak voor aardgasvrije eilanden. Op zaterdag 11 november kon u langskomen bij een aardgasvrije woning in Floriande en al uw vragen over aardgasvrij wonen bij de bewoners kwijt. Kijk voor meer informatie over Gluren bij de buren op de website van het Energieloketexterne-link-icoon

Rijdend Energieloket  

Bent u al bekend met het Rijdend Energieloketexterne-link-icoon? Op deze agendaexterne-link-icoon ziet u wanneer het Rijdend Energieloket bij u in de buurt staat. Stel uw vragen over energie besparen en opwekken, subsidies en financiën. De energieadviseurs staan voor u klaar met gratis advies en u bent welkom om binnen een kijkje te komen nemen. Daar maakt u kennis met diverse energiebesparende producten, zoals een infraroodpaneel, convector-radiator, warmtepomp buitenunit en zonnepanelen.    

Bij het aardgasvrij maken van een wijk maakt de gemeente samen met inwoners, ondernemers en partners uit de wijk een wijkplan. Lees hier meer over op de pagina Buurt voor buurt aan de slag