Woningbouw

In totaal komen er ruim 4500 woningen in het zuiden van Hoofddorp. De wijken TudorPark en Nassaupark zijn grotendeels af. Ook in de wijken Lincolnpark, Tudor Gardens, Rooseveltpark en Victoriapark worden nieuwe woningen gebouwd. Het ontwerp en de samenhang van deze zes wijken is in beeld gebracht in de zogeheten ‘essentiekaart de parken’.
 
In de essentiekaart staat beschreven wat voor soort woningen er straks komen, waar groen en water komen en hoe de wegen en fiets- en wandelpaden straks lopen. In het gebied komen voornamelijk woningen in een rij, vrijstaand of twee-onder-een-kap, maar ook appartementengebouwen. 30% wordt sociale huurwoningen. De zes wijken hebben een eigen karakter, maar de uitstraling van de wijken past wel bij elkaar.

Daarnaast worden er huur- en koopwoningen gebouwd in de nieuwe woonwijk ZuiderHoeven. In het appartementencomplex Hof van Pampus komen huurwoningen.

Overzichtskaart projecten Hoofddorp-Zuid 2019.


Interesse in een woning

De verkoop van woningen en appartementen verloopt niet via de gemeente, maar via de ontwikkelende partijen of makelaars. De namen van de ontwikkelaars en een link naar het aanbod zijn te vinden op de pagina’s van de diverse wijken. Het actuele aanbod staat op verschillende zoekmachines, zoals Amsterdam Woont, Funda en Jaap.
 
De verhuur van vrije sector woningen loopt via makelaars of woningbouwverenigingen. Het actuele aanbod van huurwoningen staat op Funda. Sociale huur gaat via Woningnet.

Overzicht woningen:

Nassaupark: ongeveer 260 woningen
TudorPark: ongeveer 1200 woningen
Tudor Gardens: ongeveer 140 woningen
Lincolnpark: ongeveer 850 woningen, waarvan 225 woningen in fase 1
Rooseveltpark: nog niet bekend
Victoriapark: ongeveer 700 woningen
ZuiderHoeven: 104 huur- en koopwoningen
Hof van Pampus: 74 huurwoningen

Ligging bij Schiphol

Haarlemmermeer en Schiphol zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De ligging van Schiphol binnen de gemeentegrenzen maakt Haarlemmermeer tot een unieke gemeente. De luchthaven biedt veel werkgelegenheid. Soms levert het alleen geluidshinder op door het vliegverkeer en de nabijheid van uitvliegroutes. Wie plannen heeft om in Haarlemmermeer te gaan wonen, vindt veel informatie die voor hem of haar van belang is op www.bezoekbas.nl, de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS).