Overig

De President

Naast wonen is er in Hoofddorp-Zuid ook volop ruimte voor werken. Bedrijven kunnen zich vestigen op bedrijventerrein De President. Waar zelfstandige en gezamenlijke huisvesting mogelijk is op basis van flexibele verkaveling.

China Center Hotel

In Victoriapark-Oost komen commerciële voorzieningen. De bouw van het China Center Hotel Schiphol Airport is al van start gegaan. Dit driesterrenhotel met 150 kamer is gericht op Chinese gasten.

Natuur en PARK21

Ontspannen en sporten kan in PARK21. In dit nieuwe park tussen Hoofddorp-Zuid en Nieuw-Vennep is ruimte voor activiteiten bij de boer, allerlei soorten sport, een recreatieplas, groen en weides, wandel- fiets- en skatepaden, horeca en grote en kleine attracties. De grens tussen het polderlandschap van PARK21 en de groene stadsrand wordt gevormd door een uniek ecologisch geluidsscherm langs de Nieuwe Bennebroekerweg. In de Brochure Natuur en Duurzaamheid staat meer over de bijzondere invulling van natuur en duurzaamheid binnen de gebiedsontwikkeling.

Nog meer in Hoofddorp-Zuid

In Hoofddorp-Zuid ligt ook Sportcomplex Koning Willem-Alexander en de 2e vestiging van het Haarlemmermeer Lyceum. In het midden van het gebied bevind zich sportpark De Deugd, tussen Toolenburgerplas en PARK21.