TudorPark

De wijk TudorPark ligt tussen de Bennebroekerweg en de Toolenburgerplas in Hoofddorp-Zuid. In TudorPark worden circa 1200 nieuwbouwwoningen gebouwd, geïnspireerd op de Engelse tudorstijl die verschillen in type, grootte en uitstraling. De bouw van Tudorpark ligt in handen van Dura Vermeer. Op de website Tudorpark leest u meer over het aanbod, de planning en de soorten woningen.

Tudorstijl

Bij het ontwerpen van Tudorpark heeft de Engelse tudorstijl een bron van inspiratie gevormd. Deze stijl was gangbaar in de Engelse architectuur tijdens de heerschappij van het vorstenhuis Tudor, dat regeerde van 1485 tot 1603. De architectenbureaus Heren 5, Dittmar architecten en Bedaux De Brouwer, en de landschapsarchitecten van Loos van Vliet hebben zich gebogen over het schetsontwerp. Als je Tudorpark inloopt, is het alsof je in een Engels dorp bent. Het Engelse karakter komt terug in de opzet van de wijk en de inrichting van de buitenruimte. Er komen behalve woningen ook een aantal kleinschalige voorzieningen.

Tudorpark Dura Vermeer

Impressie van de woningen in Tudorpark. Bron: Dura Vermeer

Planning

De woningen worden in fases gebouwd en verkocht. De eerste woningen in TudorPark zijn enige jaren geleden opgeleverd. Op de website van Dura Vermeer staat de planning voor de oplevering van de overige woningen. Hieronder een overzicht van de start bouw en verkoop van de woningen die er nog komen.

  • Buckingham Quarter: 24 twee-onder-een kapwoningen, 1 vrijstaande woning en 33 eengezinswoningen. Alle woningen zijn al verkocht en de bouw is gestart. 
  • Shakespeare Island: 22 twee-onder-een kapwoningen en 11 vrijstaande woningen. Alle woningen zijn al verkocht en de bouw is gestart. 
  • Somerset: 18 twee-onder- kapwoningen, 31 appartementen en 135 eengezinswoningen in verschillende woningtypen. Bijna alle woningen zijn verkocht en de bouw is gestart.
  • Windsor Court: 24 twee-onder-een kapwoningen, 2 vrijstaande woningen. De verkoop van de woningen is gestart.

Koopwoningen

Op de website van Tudorpark vindt u het actuele aanbod koopwoningen en vrije kavels en kunt u zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief van Dura Vermeer.

Huurwoningen

De eerste sociale huurwoningen zijn inmiddels toegewezen. De toewijzing van de sociale huurwoningen in de overige deelplannen verloopt niet via Ymere maar via het regionale woningverdeelsysteem WoningNet. Als u bij WoningNet staat ingeschreven, reageert u daar op het aanbod van sociale huurwoningen in Tudorpark. Er komen ook vrije sector huurwoningen in Tudorpark. Lees meer over huren van vrije sector huurwoningen in Tudorpark op de website van Bouwinvest.

De partners in het project

Bij het project Tudorpark zijn drie partners betrokken, namelijk Gemeente Haarlemmermeer, Ymere en hun co-maker Dura Vermeer.