Haarlemmermeer doet mee! voor volwassenen

Wilt u muziek- of sportlessen volgen, maar gaat dat niet omdat u dit niet kunt betalen? Dan kunt u misschien gebruik maken van de regeling ‘Haarlemmermeer doet mee!’

Wat is de regeling Haarlemmermeer doet mee! voor volwassenen?

Kunt u sport, recreatieve of culturele activiteiten niet betalen? Dan kunt u gebruik maken van deze regeling. U krijgt dan een vergoeding voor deelname aan een activiteit. Dit is inclusief materiaal en benodigdheden zoals een cursusboek of sportschoenen. 

De vergoeding is € 225 per persoon, per jaar (vergoeding 2024).

Kan ik de regeling krijgen?

Dat kan onder de volgende voorwaarden:

  • U bent volwassen en woont in Haarlemmermeer.
  • U bent geen student.
  • De vergoeding is bedoeld voor sport-, culturele of recreatieve activiteiten.
  • U heeft minder dan € 7.575 (2024) aan spaargeld als u alleen bent. Of minder dan € 15.150 (2024) als u alleenstaande ouder bent, als u gehuwd bent of als u samenwoont. 

Hoe kan ik de regeling aanvragen?

Klik hiervoor op de knop Bereken uw recht. U kunt dan zelf nagaan op welke toeslagen en regelingen van de gemeente u recht heeft. U doorloopt een aantal stappen en vult uw gegevens in. Aan het eind krijgt u een overzicht met een persoonlijk advies. Daarna kunt u direct de regelingen aanvragen door met DigiD in te loggen. 

Bent u getrouwd of woont u samen? Dan is ook de DigiD van uw partner nodig. Voor kinderen tot 18 jaar kunnen de ouders (of daartoe bevoegd gezag) de melding doen via hun eigen DigiD.

Wanneer krijg ik bericht over mijn aanvraag?

Na het versturen van uw aanvraag krijgt u binnen 8 weken een beslissing van de gemeente.

Het is mogelijk dat een medewerker van de gemeente u belt om uw aanvraag te bespreken. Als het nodig is, maakt de medewerker met u een afspraak voor een extra gesprek. Het gesprek gaat over uw situatie en waar u tegenaan loopt.

Waar kan ik terecht met vragen?

Voor vragen over sociale dienstverlening van de gemeente kunt u bellen naar 0900 1852.