Fietsdepot

U kunt uw fiets natuurlijk niet overal neerzetten of laten staan. Dat kan voor gevaarlijke situaties en overlast zorgen. En de gemeente kan de fiets dan verwijderen. Tegen betaling haalt u de fiets op bij het fietsdepot.

Staat mijn fiets in het depot?

Is uw fiets verwijderd en wilt u hem terug? Volg dan deze 4 stappen:

  1. Kijk op Verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon. Op deze website staat een overzicht van alle fietsen die door de gemeente zijn weggehaald.
  2. Staat uw fiets in het overzicht? Maak dan een afspraak om te fiets op te halen: bel naar 06 20 60 81 52. Het fietsdepot is te bereiken op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur. Het bezoekadres is Spieringweg 835, 2142 ED in Cruquius.
  3. Neem uw identiteitsbewijs en een bewijs van eigendom (sleutel of aankoopnota) mee naar de afspraak.
  4. Betaal € 25 (per pin) en neem uw fiets weer mee.

Staat uw fiets klaar om vervoerd te worden naar het fietsdepot? Ook dan betaalt u € 25.

Weesfietsen en fietswrakken

De gemeente verwijdert een fiets als deze te lang onbewaakt geparkeerd staat (weesfiets). Of in zo'n slechte staat is dat er niet meer op te fietsen is (fietswrak).

We halen een weesfiets of fietswrak nooit zonder waarschuwing weg. De fiets krijgt eerst een label. Op het label staat:

  • Een datum waarop de eigenaar de fiets uiterlijk moet verplaatsen.
  • Dat we de fiets na die datum verwijderen.

Ziet u een weesfiets of fietswrak? Meld dit dan online via de pagina Schade en overlast direct melden.

Gestolen

Staat uw fiets niet in het fietsdepot? Dan is deze mogelijk gestolen. U doet daarvan aangifte bij de Politieexterne-link-icoon.

Hinderlijk en gevaarlijk geparkeerde fietsen

Op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp is veel overlast van (brom)fietsen. Die staan in de weg of op een gevaarlijke plek. Vooral bij de ingang van winkelcentrum Vier Meren en bij de Dirk van den Broek. Op die plekken geven lijnen en borden aan waar u uw fietsen niet mag parkeren. Staat uw (brom)fiets in dit vak geparkeerd? Dan wordt uw fiets verwijderd.