Fietsdepot

Bent u uw fiets kwijt? Het kan zijn dat deze door de gemeente is weggehaald en naar het fietsdepot is gebracht. U haalt uw fiets bij het fietsdepot op.

Weesfietsen en fietswrakken

Een fiets wordt verwijderd als deze te lang onbeheerd geparkeerd staat (weesfiets), of in zo'n slechte staat is dat er niet meer op gefietst kan worden (fietswrak). Een weesfiets of fietswrak wordt nooit zonder waarschuwing weggehaald. De fiets krijgt eerst een label. Daarop staat dat de fiets wordt verwijderd als deze voor een bepaalde datum niet wordt verplaatst. Meld een weesfiets of een fietswrak online via de pagina Direct melden.


Mijn fiets in het depot

U krijgt uw fiets terug in een aantal stappen:

  • Kijk op www.verlorenofgevonden.nl. Op deze website staat een overzicht van alle fietsen die door de gemeente zijn verwijderd.
  • Staat uw fiets in het overzicht? Bel dan naar 06 20 60 81 52 voor een afspraak om uw fiets op te halen. Het fietsdepot is te bereiken op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur. Het bezoekadres is Spieringweg 536-D in Vijfhuizen.
  • Neem uw identiteitsbewijs en een bewijs van eigendom (sleutel of aankoopnota) mee naar de afspraak.
  • U neemt uw fiets mee, tegen betaling van € 25 (per pin betalen).

Staat uw fiets klaar om vervoerd te worden naar het fietsdepot? Ook dan betaalt u € 25.


Gestolen

Staat uw fiets niet in het fietsdepot? Dan is deze mogelijk gestolen. U doet daarvan aangifte bij de Politie.


Hinderlijk en gevaarlijk geparkeerde fietsen

Op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp is veel overlast van hinderlijk of gevaarlijk geparkeerde (brom)fietsen. Vooral bij de ingang van winkelcentrum Vier Meren en bij de Dirk van den Broek. De aangebrachte belijning en bebording geeft aan waar fietsen niet geparkeerd mogen worden. Staat uw (brom)fiets in dit vak geparkeerd? Dan wordt uw fiets verwijderd.