Fietsdepot

Bent u uw fiets kwijt? Het kan zijn dat deze door de gemeente is weggehaald en naar het fietsdepot is gebracht. U haalt uw fiets bij het fietsdepot op.

Weesfietsen en fietswrakken

Een fiets wordt verwijderd als deze te lang onbewaakt geparkeerd staat (weesfiets). Of in zo'n slechte staat is dat er niet meer op kan worden gefietst (fietswrak).

Een weesfiets of fietswrak wordt nooit zonder waarschuwing weggehaald. De fiets krijgt eerst een label. Daarop staat dat de fiets wordt verwijderd als deze voor een bepaalde datum niet wordt verplaatst. Meld een weesfiets of een fietswrak online via de pagina Schade en overlast direct melden.

Mijn fiets in het depot

Is uw fiets weg en wilt u hem terug? Volg dan deze 4 stappen:

  1. Kijk op Verlorenofgevonden.nl. Op deze website staat een overzicht van alle fietsen die door de gemeente zijn weggehaald.
  2. Staat uw fiets in het overzicht? Bel dan naar 06 20 60 81 52 voor een afspraak om uw fiets op te halen. Het fietsdepot is te bereiken op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur. Het bezoekadres is Spieringweg 835, 2142 ED in Cruquius.
  3. Neem uw identiteitsbewijs en een bewijs van eigendom (sleutel of aankoopnota) mee naar de afspraak.
  4. Betaal € 25 (per pin) en neem uw fiets weer mee.

Staat uw fiets klaar om vervoerd te worden naar het fietsdepot? Ook dan betaalt u € 25.

Gestolen

Staat uw fiets niet in het fietsdepot? Dan is deze mogelijk gestolen. U doet daarvan aangifte bij de Politie.

Hinderlijk en gevaarlijk geparkeerde fietsen

Op het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp is veel overlast van (brom)fietsen. Die staan in de weg of op een gevaarlijke plek. Vooral bij de ingang van winkelcentrum Vier Meren en bij de Dirk van den Broek. Op die plekken geven lijnen en borden aan waar u uw fietsen niet mag parkeren. Staat uw (brom)fiets in dit vak geparkeerd? Dan wordt uw fiets verwijderd.