Dreigende dakloosheid

Dreigt u dakloos te worden? In deze onzekere situatie komt er veel op u af. Toch verwacht de gemeente dat u er alles aan doet om dakloosheid te voorkomen. De gemeente biedt wel ondersteuning.

Waar kan ik tijdelijk onderdak vinden?

  • Probeer uw (huur)schulden op te lossen met de woningcorporatie of kijk op de pagina Schuldhulpverlening of u in aanmerking komt voor schuldhulpverlening.
  • Zoek naar oplossingen in uw eigen netwerk, kranten of internet. Heeft u ondersteuning nodig bij het zoeken? Neem dan contact op met Meerwaardeexterne-link-icoon. Misschien kunt u tijdelijk een kamer huren of bij familie of vrienden in huis verblijven.
  • Schrijf u in op de website van Woningnetexterne-link-icoon in als woningzoekende.

Wat doe ik als ik geen vervangend onderdak heb?

U kunt voor ondersteuning terecht bij de gemeente. We bekijken welke stappen u heeft ondernomen. Als het nodig is, stellen we samen een plan op om te voorkomen dat u dakloos wordt.

Klik op de knop ‘Verzoek voor tijdelijk onderdak’ om bij het meldingsformulier Sociale Dienstverlening te komen. Door het invullen van dit formulier meldt u uw hulpvraag bij de gemeente. Uw aanvraag wordt binnen 8 weken verwerkt.

Waar kan ik direct een slaapplaats vinden?

Heeft u direct een slaapplaats nodig? Vraag eerst aan uw familie, vrienden of kennissen of u tijdelijk bij hen in huis kunt verblijven. Lukt dit niet?

U meldt zich de volgende werkdag direct bij gemeente Haarlemmermeer.

Wanneer krijg ik bericht over mijn aanvraag?

  • Heeft u het digitale meldingsformulier Sociale Dienstverlening ingevuld en verstuurd? Een medewerker van de gemeente belt u om uw vraag te bespreken.

  • Als het nodig is, maakt de medewerker met u een afspraak voor een gesprek. Het gesprek gaat over uw situatie en waar u tegenaan loopt.

  • Eerst kijken we samen naar wat u zelf heeft ondernomen om dakloosheid te voorkomen. Lukt dat niet? Dan kijken we naar andere oplossingen. We maken daar afspraken met u over. Afhankelijk van uw situatie plannen we een nieuwe afspraak. 

  • De gemeente verwerkt uw aanvraag binnen 8 weken.