Tijdelijke verkeersmaatregel

Wilt u de openbare ruimte tijdelijk gebruiken voor het uitvoeren van werkzaamheden? Of organiseert u een evenement en sluit u hiervoor de weg af of zet u verkeersregelaars in? Dan moet u dat melden aan de gemeente. U vraagt dan tijdelijke verkeersmaatregelen aan. Dit doet u via het systeem Melvin.

Wat zijn de voorwaarden?

 • U meldt de werkzaamheden tenminste 28 dagen van tevoren. Zorg er voor dat u de juiste documenten meestuurt. Anders kunnen wij uw melding niet in behandeling nemen.  
 • U begint pas met de werkzaamheden als u bericht van de gemeente heeft gehad dat uw melding geaccepteerd is. 
 • De tijdelijke verkeersmaatregel duurt maximaal vier maanden. Duurt het langer? Dan moet er een verkeersbesluit worden genomen. 
 • Het plaatsen van tijdelijke verkeersmaatregelen moet voldoen aan de CROW-publicatie Werk in Uitvoering 96bexterne-link-icoon. Meer informatie is te vinden via Centrum voor Regelgeving en Onderzoek in de Grond-, Water- en Wegenbouw en de Verkeerstechniekexterne-link-icoon(CROW). 
 • Uw werkzaamheden mogen geen problemen veroorzaken voor andere (lopende) werkzaamheden of evenementen in de buurt. 
 • De werkzaamheden zijn binnen Haarlemmermeer. 
 • U heeft de juiste toestemming (autorisatie) om de applicatie Melvin te kunnen gebruiken. 

Hoe meld ik mijn plannen aan de gemeente?

Meld u uw plannen namens een (aannemers)bedrijf? Dan heeft u voor het melden in Melvin een aannemersaccount of bedrijfsaccount nodig. Meld u uw plannen als particulier? Dan heeft u eenmalig toestemming nodig van de gemeente. Deze krijgt u via een speciale link. Dat heet een Token-link. 

Hoe kom ik aan een Token-link?  

Heeft u nog geen bedrijfsaccount of wilt u als particulier een Token-link aanvragen? Mail dan naar inlog.melvin@haarlemmermeer.nl. Ook als u hulp nodig heeft bij het invoeren van de melding kunt u een mail sturen. Wij kunnen u dan een instructie toesturen. 

Welke documenten heb ik nodig om mijn plannen te melden?

 • Duidelijke tekeningen van de maatregelen. Teken ook de werkvakken in. 
 • Een duidelijke planning van de werkzaamheden. 

Als de weg helemaal wordt afgesloten: 

 • Een uitgebreid plan met welke borden u waar gaat plaatsen. 
 • Een omleidingsroute 

Als de weg voor een deel wordt afgesloten: 

 • Een dwarsprofiel. Dit is een overzicht van de breedte van de rijweg. Hiermee kunnen wij beoordelen hoeveel ruimte er overblijft voor het verkeer.
 • Een bereikbaarheids-, leefbaarheids-, veiligheids- en communicatieplan (BLVC). U kunt deze vooraf door de gemeente laten toetsen. Stuur dan een mail naar blvc@haarlemmermeer.nl.  

Wilt u graag vooraf de werkzaamheden met de gemeente bespreken? Dat kan. Stuur dan een mail naar info@haarlemmermeer.nl

Wat moet ik doen als ik een evenement organiseer?

Wilt u voor uw evenement een (gedeelte van de) weg afsluiten? Vraag dan een evenementenvergunning aan. U hoeft dit niet apart te melden via Melvin. 

Wat kost het melden van een tijdelijke verkeersmaatregel?

Melden kost u niets.

Kan ik vooraf bekijken hoe de verkeerssituatie is in een bepaald gebied?

Door werkzaamheden of evenementen kan de bereikbaarheid in een gebied tijdelijk anders zijn. Wilt u een overzicht van alle wegwerkzaamheden binnen Haarlemmermeer? Bekijk dan de kaart met wegwerkzaamhedenexterne-link-icoon

Waar kan ik terecht met vragen?

Neem bij vragen contact op met team Verkeer, Evenementen en Horeca via 0900 1852 of info@haarlemmermeer.nl. Vermeld 'tijdelijke verkeersmaatregel' in de onderwerpregel van uw e-mail.