Thuisbezorgen reisdocumenten

U kunt uw paspoort of identiteitskaart laten bezorgen. Bezorgen kan in heel Nederland, behalve op de Waddeneilanden. U neemt uw paspoort of identiteitskaart persoonlijk aan van de bezorger.
Bij levering van paspoort en identiteitskaarten voor meerdere gezinsleden of huisgenoten, moeten al die gezinsleden of huisgenoten op het moment van bezorging aanwezig zijn. Dit geldt ook voor kinderen.

Kan ik mijn paspoort of identiteitskaart laten thuisbezorgen?

Tijdens de aanvraag van het paspoort of de identiteitskaart geeft u aan dat u het thuisbezorgd wilt krijgen. U betaalt de bezorgkosten tijdens de aanvraag.

AMP Groep bezorgt voor de gemeente Haarlemmermeer de paspoorten en identiteitskaarten. Zo werkt het:

  • Is uw paspoort of identiteitskaart klaar voor bezorging? Dan krijgt u van AMP Groep bericht om een afspraak te maken. Een afspraak maakt u online of via de telefoon. Online een afspraak maken heeft de voorkeur.
  • Via Mijn orderstatus op de website van AMP Groep maakt u een afspraak. U kiest hier de gewenste tijd en het adres. U kunt hier ook de afspraak wijzigen als dat nodig is. En u ziet welke bezorger uw reisdocument komt brengen. U kunt een dag vóór de bezorging tot uiterlijk 22.00 uur 's avonds de afspraak wijzigen.
  • De gemeente levert uw reisdocument verzegeld aan bij AMP Groep.
  • De bezorger controleert uw identiteit bij de bezorging. Dit gebeurt door de verzegelde envelop met uw paspoort of identiteitskaart in uw aanwezigheid te openen. Uw identiteit wordt vastgesteld en u tekent voor ontvangst.

Bij levering van paspoort of identiteitskaarten voor meerdere gezinsleden of huisgenoten, moeten al die gezinsleden of huisgenoten op het moment van bezorging aanwezig zijn. Dit geldt ook voor kinderen. De identiteiten worden vastgesteld en iedereen tekent voor ontvangst. Tot 12 jaar tekent alleen 1 van de ouders of verzorgers. Kinderen vanaf 12 jaar tekenen mee voor ontvangst.

In welke gevallen is thuisbezorgen niet mogelijk?

Thuisbezorging is niet mogelijk als:

  • U uw paspoort en identiteitskaart snel nodig heeft en een spoedaanvraag doet.
  • Uw paspoort en identiteitskaart een geldig visum bevat, dat u nog wilt gebruiken.
  • U uw paspoort op 1 van de Waddeneilanden wilt laten bezorgen.

In deze gevallen haalt u uw paspoort en identiteitskaart af aan het loket waar u de aanvraag heeft gedaan.

Wat zijn de bezorgtijden?

Het paspoort en de identiteitskaarten worden bezorgd op het woonadres, werkadres of verblijfadres. De bezorgtijden zijn:

  • Maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 21.00 uur.

  • Vrijdag en zaterdag tussen 8.30 en 18.00 uur.

Wat kost het thuisbezorgen van mijn paspoort of identiteitskaart?

Inwoners van Haarlemmermeer kunnen hun paspoort of identiteitskaart in Nederland (behalve op de Waddeneilanden) laten bezorgen voor € 18 per reisdocument. 

Nederlanders die in het buitenland wonen betalen voor het bezorgen van hun paspoort of identiteitskaart in Nederland (behalve op de Waddeneilanden) € 30 per reisdocument.