Spaarndammerweg: rijweg en fietspad

Binnenkort voert aannemer KWS werkzaamheden uit aan een deel van de rijweg en het fietspad van de Spaarndammerweg. Het gaat om de rijweg tussen de Spaarndammerweg huisnummer 5 en de Batterijweg. Ook wordt er gewerkt aan het fietspad tussen de Batterijweg en Spaarndammerdijk. Dat is het deel dat afgesloten is voor motoren en auto’s.

Wat is de planning van de werkzaamheden?

De werkzaamheden duren van 22 april tot en met 31 mei 2024. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen 07.00 en 16.00 uur.

Planning van de werkzaamheden

Werkzaamheden aan de rijweg, vanaf de verkeersdrempel bij huisnummer 5 tot aan de Batterijweg:

  • 22 april tot en met 1 mei: verwijderen asfalt en oude fundering en aanbrengen nieuwe fundering.
  • 2 mei tot en met 7 mei: asfalteren en bermen netjes maken.

Werkzaamheden aan het fietspad, tussen de Batterijweg en Spaarndammerdijk:

  • 8 mei tot en met 23 mei: verwijderen asfalt en oude fundering en aanbrengen nieuwe fundering.
  • van 24 mei tot en met 31 mei: asfalteren en bermen netjes maken.

De planning kan iets veranderen. Dit hangt af van het weer of andere onverwachte zaken. De actuele planning staat op deze pagina.

Wat gaat de aannemer doen?

De aannemer verwijdert het bestaande asfalt en de fundering onder het asfalt. Dit vervangt hij door een nieuwe fundering en nieuw asfalt.

Voor het asfalteren brengt de aannemer een zwarte, plakkerige kleeflaag aan. Let erop dat u en uw huisdieren hier niet doorheen lopen! Deze kleeflaag blijft aan uw schoenen en de pootjes van de dieren plakken.  

Zorgen de werkzaamheden voor overlast?

De aannemer probeert zo min mogelijk (geluids)overlast te veroorzaken
Helemaal geen (geluids)overlast veroorzaken lukt helaas niet. Vooral het weghalen van het bestaande asfalt (frezen) geeft veel geluidsoverlast. We begrijpen dat dit vervelend is. Toch is het belangrijk dat wij deze werkzaamheden uitvoeren. We rekenen daarom op uw begrip.

Zijn er wegen afgesloten?

22 april tot en met 7 mei: rijweg tot aan de Batterijweg afgesloten voor doorgaand verkeer 

De aannemer zet omleidingsborden neer. Woningen en bedrijven zijn altijd bereikbaar voor de hulpdiensten (politie, ambulance en brandweer). Na 7 mei is de Batterijweg bereikbaar vanaf de Spaarndammerweg. 

22 april tot en met 31 mei: afsluiting fietspad

Het deel van het fietspad tussen de Batterijweg en Spaarndammerdijk is in deze periode afgesloten. Het gaat om het deel dat afgesloten is voor motoren en auto’s.

Woningen blijven bereikbaar

De woningen aan de Spaarndammerweg blijven bereikbaar vanaf de Houtrakkerweg (R105).

Rolemmer

Zet uw rolemmer aan de weg buiten het deel waar de werkzaamheden zijn. De aannemer zorgt ervoor dat de vuilniswagen erbij kan.

Informatie via de Bouwapp

Via de BouwApp houdt de aannemer u op de hoogte van de planning en werkzaamheden. Via de website van de BouwAppexterne-link-icoon kunt u deze downloaden. Heeft u de app gedownload? Zoek dan in de app naar ‘Haarlemmermeer asfaltonderhoud’. Daar vindt u alle informatie over alle (asfalteer)werkzaamheden die deze aannemer uitvoert in onze gemeente.

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Neem contact met ons op wanneer u vragen heeft. U kunt bellen met Ron de Lange via 0900 1852. Of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl. Zet dan 'Spaarndammerweg' in het onderwerp.