Rolemmer

Is uw rolemmer vermist? Meld het bij de gemeente. Heeft u een nieuwe rolemmer nodig? Of wilt u een rolemmer in een andere maat? Neem dan contact op met Meerlanden.

Hoe vraag ik een grotere of kleinere rolemmer aan?

U kunt uw rolemmer omwisselen voor een kleinere of grotere. Bel daarvoor naar Meerlanden via 0297 381 717. Dat kan van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 16.30 uur. Of stuur een mail naar pi@meerlanden.nl.

Kijk op de pagina Minicontainersexterne-link-icoon van Meerlanden welke maten er zijn. Hoe groter uw rolemmer, hoe meer afvalstoffenheffing per jaar u betaalt.

Restafval

Voor restafval kunt u kiezen tussen een rolemmer van 80 of 140 liter. Wilt u uw rolemmer van 80 liter omwisselen voor een grotere van 140 liter? Dan betaalt u € 19,50 administratiekosten. Een kleinere rolemmer aanvragen is gratis.

Misschien is in een rolemmer van 140 liter niet genoeg. Of past een extra rolemmer niet in uw tuin. In sommige situaties kunt u een persoonlijke oplossing aanvragen. Dat noemen we maatwerk. Op de website van Meerlanden leest u meer wanneer u maatwerk kunt aanvragen en hoe u dat doetexterne-link-icoon.

PBD en GFT&E

Voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (PBD) en groente-, fruit, tuinafval en etensresten (GFT&E) kunt u kiezen voor een rolemmer van 140 of 240 liter.

Wilt u wisselen naar een andere grootte? Dan betaalt u € 19,50 administratiekosten, ook bij een kleinere maat. Dit betaalt u ook wanneer u een extra rolemmer voor PBD of GFT&E aanvraagt.

Mijn rolemmer is kapot. Wat nu?

Als uw rolemmer stuk is, belt u naar Meerlanden via 0297 381 717. Of u stuurt een e-mail naar pi@meerlanden.nl. Meerlanden maakt daarna een afspraak met u om de rolemmer te repareren of te vervangen.

Wat moet ik doen ik als mijn rolemmer weg is?

Bent u uw rolemmer kwijt? Meld uw vermiste rolemmer via de knop 'Vermissing rolemmer melden'.

Wat doe ik als mijn rolemmer niet geleegd is?

Heeft u uw rolemmer op de juiste manier op straat gezet? Maar is uw rolemmer toch niet geleegd? Bel dan met Meerlanden via 0297 381 717. Meerlanden is maandag tot en met vrijdag bereikbaar, van 8.30 tot 16.30 uur.

Hoe moet ik mijn rolemmer aan de straat zetten?

Meerlanden haalt het huisafval op in Haarlemmermeer. Zo zorgt u ervoor dat uw afval wordt opgehaald:

  • U zet de rolemmer op de ophaaldag vóór 7.30 uur aan de straat. U mag uw rolemmer ook de avond voor de ophaaldag buitenzetten na zonsondergang. De ophaaldagen vindt u in de afvalkalenderexterne-link-icoon van Meerlanden.
  • Zet de rolemmer met de opening naar de straat.
  • Zorg ervoor dat het afval en de rolemmer samen niet zwaarder zijn dan 80 kilo.
  • Doe het deksel van de rolemmer helemaal dicht.
  • Druk het afval niet te vast aan.
  • Zet geen zakken of los afval naast de rolemmer.

Zorg ervoor dat u uw rolemmer vóór 21.00 uur op de ophaaldag weer binnenhaalt.

Hoe krijg ik rolemmers als ik ben verhuisd naar Haarlemmermeer?

De vorige bewoners laten de rolemmers achter. Is dat niet gebeurd? Of woont u in nieuwbouw? Dan kunt u rolemmers aanvragenexterne-link-icoon bij Meerlanden. Bel daarvoor naar 0297 381 717. Dat kan van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 16.30 uur.

Bent u een nieuwe bewoner en wilt u een grotere of kleinere rolemmer? Dan kunt u de rolemmer binnen een maand gratis laten omwisselen.

Waar kan ik zakken krijgen voor mijn rolemmer?

In de supermarkt kunt u speciale zakken voor in uw rolemmer kopen. Welke maat u nodig heeft, kunt u vinden op de website van Meerlanden op de pagina Minicontainersexterne-link-icoon.