Overlijden

Als iemand in Haarlemmermeer overlijdt, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente. Vaak doet de uitvaartondernemer dit. Zij doen de aangifte digitaal. Als nabestaande kunt u ook aangifte van overlijden doen. Dit doet u aan de balie. De gemeente maakt dan een overlijdensakte op. Bel voor een afspraak om aan de balie aangifte te doen.

Wie doet de aangifte van overlijden?

Meestal doet de uitvaartondernemer aangifte van overlijden. Wilt u dit zelf doen? Maak hiervoor een afspraak via 0900 1852.

  • De aangifte wordt gedaan in de gemeente Haarlemmermeer als de persoon hier is overleden.

  • Aangifte van overlijden moet binnen 6 dagen na het overlijden worden gedaan.

Let op: Bij spoed kunnen uitvaartondernemers op zaterdag, zondag en op feestdagen tussen 10.00 en 11.00 uur bellen naar 0900 1852.

Hoe vraag ik een begrafenis of crematie aan?

De begrafenis of crematie vindt meestal plaats binnen 6 dagen na het overlijden. Om iemand te begraven of cremeren, heeft u een 'verlof tot begraven of cremeren' nodig. De gemeente waar iemand is overleden geeft die af.

Wilt u een begrafenis op een begraafplaats van de gemeente Haarlemmermeer uitvoeren? Vul dan het Formulier aanvragen uitvaart op een gemeentelijke begraafplaats in. Stuur het ingevulde formulier via e-mail naar meerterpen@waterwolfbv.nl. De Waterwolf onderhoudt de begraafplaatsen in opdracht van de gemeente Haarlemmermeer.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Bel naar 0900 1852 of stuur een e-mail naar info@haarlemmermeer.nl.

Wat neem ik mee bij aangifte van overlijden?

  • Uw paspoort of identiteitskaart.

  • Doktersverklaring van overlijden.